Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanlığı’ndan ABD’nin seçimine ilk yorum

Cumhurbaşkanlığı’ndan ABD’nin seçimine ilk yorum

HABER MERKEZİ – Joe Biden’ın ABD Başkanı seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beklentilerinin ‘tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması’ olduğunu ifade etti.

Demokrat Parti adayı Joe Biden’ın, Donald Trump’ı geride bırakarak ABD’nin yeni başkanı seçilmesine ilişkin Ankara’dan ilk yorum geldi.

Kanal 7 yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara’nın yeni Washington yönetiminden beklentilerini dile getirdi.

Oktay, özetle şöyle konuştu:

Herhangi bir ülkede seçim olduğunda, bizim için bir şey değişmez. İyi veya kötü olmaz. Türkiye’nin kendi menfaatleri ve dış politikası vardır. Biz kendi çıkarlarımıza göre dış politikamızı şekillendiririz. Türkiye açısından bir şey değişir mi? Değişmez. Bizim ABD ile olan ana konularımız vardır. Bizim ana konularımız şahıslarla ilgili de değildir.

Bizim konularımız neler diye baktığımızda terörle mücadeledir bizi ilgilendiren konulardan birisi. Gündemimizde FETÖ var. Bunun iadesini istemek kadar doğal bir şey yok. Bu anlamdaki baskımızı yoğunlaştırarak artıracağız. PKK/PYD olayı var. Suriye, Doğu Akdeniz, Irak, Azerbaycan, Kıbrıs bütün bunlar Türk-Yunan ilişkileri… Bizi doğrudan ilgilendiren konular. Yeni yönetimin tavrı bizi etkileyecektir. Bunu da biz yakından takip edeceğiz. Beklentimiz, tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması.

  Biden kazandı, Trump itiraza hazırlanıyor: Bundan sonra ne olacak?
  Joe Biden ve Kamala Harris'ten ilk mesajlar
  Kılıçdaroğlu Biden'ı tebrik etti, AKP'den tepki geldi
  HDP'den Biden ve Harris'e kutlama mesajı



Önceki Haber
HDP'den Biden ve Harris'e kutlama mesajı
Sonraki Haber
Joe Biden'a AB'den çağrı, Tahran'dan 'hataları telafi etme' mesajı