Ana SayfaGüncelDevrimci Parti’den kaçırılan Gündüz’e ilişkin açıklama

Devrimci Parti’den kaçırılan Gündüz’e ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Eski PM üyeleri Çağla Deniz Gündüz’ün Kadıköy’de polisler tarafından kaçırılması ve yöneticileri avukat Sinan Varlık’ın tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan Birleşik Devrimci Parti, “Dün Çağla Deniz Gündüz’ün kaçırılmasını engellemek için toplanan halk yarın sizin iktidarınızı yıkmak için daha kalabalık olarak karşınıza çıkacak” ifadelerini kullandı. Ayrıca Gündüz’ün Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Birleşik Devrimci Parti, eski Parti Meclisi (PM) üyesi Çağla Deniz Gündüz’ün İstanbul Kadıköy’deki Halitağa Caddesi’nde polisler tarafından kaçırılması ve parti yöneticilerinden avukat Sinan Varlık’ın tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Partinin Ankara’daki genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısına, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Eşbaşkanı Perihan Pakize Sinemillioğlu’nun yanı sıra demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

“Saray komplolarına diz çökmeyeceğiz. Devrimcileri bitiremezsiniz” yazılı pankartın yer aldığı toplantıda açıklamayı Birleşik Devrimci Parti Ankara İl Yöneticisi Selim Doğan Koç yaptı.

Avukat Sinan Varlık’ın “saraya bağlı mahkeme” tarafından tutuklandığını belirten Koç, “Saray ve avaneleri arasında çelişkilerin iyice ayyuka çıktığı, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği dönemde her şeyi ihmal edebilenler devrimcilere saldırmayı ihmal etmiyor” dedi.

Koç, iktidarın devrimcilerin tüm yaşamsal ve siyasal alanlarına saldırdığını belirterek şunları söyledi:

Somalı Madencilerin önünü kesiyor, depremzedeler ile dayanışanların çadırlarına saldırıyor, Kürt halkının temsilcilerini hapishanelere yolluyor, Kürt köylüsünü ise helikopterden aşağı atıyor, kadınlar öldürülmesin diye sokağa çıkan kadınları gözaltına alıyor, LGBTİ+’lara nefes alacak alan bırakmamaya çalışıyor. Bu saldırı dalgasına karşı savunmaya kilitlenmiş olanlar veya ölü taklidi yapanlardan ziyade iktidarı açıktan hedef alanlar, sarayın saldırılarını boşa düşürecek devrimci kurumlar hedef tahtasına konuluyor, tasfiye etmek hedefleniyor.

Varlık’a, avukat müvekkil ilişkisi çerçevesinde yaptığı görüşmelerin de sorulduğunu kaydeden Koç, şunları aktardı:

Sinan Varlık’ın, Rojava’da ölümsüzleşen devrimciler ve aileleriyle avukat müvekkil ilişkisi çerçevesinde yaptığı görüşmelerin sorulmasındaki mesaj açıktır. İktidar tarafından avukatlara ‘devrimcileri savunmayın’ denmektedir. Bu duruma karşın avukat Sinan Varlık ve onu savunan avukatlar gereken cevabı vermiştir. Devrimcileri savunan avukatların olduğu gibi bugün ise biz avukatlarımızı savunuyoruz. Ayrıca Varlık’ın da belirttiği gibi, başta Rojava’da ölümsüzleşenler bizlerin değerleridir, onların ayak izlerini takip etmekten bizleri alıkoyamazsınız.

Eski PM üyeleri Çağla Deniz Gündüz’ün kaçırılmasına da değinen Koç, “Ellerindeki telsizden, üstlerindeki silahlardan polis olduğu belli olan bu kişiler de yaptıklarının hiçbir meşruiyeti olmadığını biliyorlar” diye konuştu.

Koç, “Dün Çağla Deniz Gündüz’ün kaçırılmasını engellemek için toplanan halk yarın sizin iktidarınızı yıkmak için daha kalabalık olarak karşınıza çıkacak. Sosyalistlere, devrimcilere ve yurtseverlere yapılan bu saldırılara hep beraber göğüs gereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gündüz’ün Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bilgisi de paylaşıldı.




Önceki Haber
Covid-19 aşılarının dağıtımı adil olacak mı?
Sonraki Haber
Kabineyi istifaya çağıran Sancar: Erken seçime gidelim