Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da gözaltına alınan öğretmenlerden 16’sı serbest, birine tutuklama

Diyarbakır’da gözaltına alınan öğretmenlerden 16’sı serbest, birine tutuklama

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da gözaltına alınan öğretmenlerden 16’sı serbest bırakılırken, biri tutuklandı. Soruşturmada daha önce de 11 öğretmen serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 6 Kasım’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmenlerin evlerine baskınlar düzenlenmişti.

Baskınlarda gözaltına alınan 28 öğretmenden 11’i, 7 Kasım’da serbest bırakılmıştı.

İfade işlemleri sona eren 17 kişi ise emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Öğretmenlerden Şenay Koç, Zeynep Kaya, Kasım Aydın, Yıldırım Arslan, Saliha Zorlu, Recep Şimşek, Mehmet Baydemir, Mehmet Emin Yücel, Halis Kızılırmak, Ezgi Çelik, Mehmet Arda, Fatih Mutlu, Pelda Sevim, Murat Derince savcılık ifadesinin ardından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Savcılık ifadelerinin ardından Devrim Durucan, Abbas Şahin ve Mehmet Edip Erdoğdu, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Durucan ve Erdoğdu adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılırken, Eğitim Sen’in bir önceki dönem Diyarbakır Şube Başkanlığ’ını yürüten Abbas Şahin ise tutuklandı.

Öğretmenlere emniyet ve savcılıkta, katıldığı sendikal faaliyetler, telefon dinlemesine takılan konuşmaları ve bir gizli tanığın kendi aleyhlerine verdiği ifadeler sorulurken, soruşturmada gizlilik kararı verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Osmaniye il eşbaşkanlarına tutuklama
Sonraki Haber
Devrimci Parti: Eski PM üyemiz Gündüz polislerce kaçırıldı