Ana SayfaDünyaDSÖ: Avrupa’yı çok zor bir 6 ay bekliyor

DSÖ: Avrupa’yı çok zor bir 6 ay bekliyor

HABER MERKEZİ – DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, Covid-19 pandemisinin yeniden merkezi haline gelen Avrupa’yı çok zor bir 6 ayın beklediğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa’da son bir haftada 30 bine yakın insanın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kluge, yeniden alınan sıkı önlemler ve sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte yeni vaka sayılarının azalmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Birçok Avrupa ülkesi, Ekim ayının ortasından bu yana, bahar aylarında uyguladığı kısıtlamaları yeniden yürürlüğe sokmuştu.

Bugüne kadar Avrupa’da 15 milyon civarında vaka tespit edildi. Covid-19 kaynaklı can kaybı ise 350 bin civarında.

Vakaların ve ölümlerin büyük çoğunluğu Britanya, Rusya, Fransa, İspanya, İtalya ve Almanya’da yaşandı.

En fazla can kaybı 53 bin 775 kişiyle Britanya’da, en fazla vaka da 2 milyon 86 bin kişiyle Fransa’da kayıtlara geçti.

BBC Türkçe’nin haberine göre Dr. Kluge, dünya genelindeki vaka sayılarının yüzde 28’inin, can kayıplarının ise yüzde 26’sının Avrupa’da olduğunu söyledi.

Son dönemde özellikle İsviçre ve Fransa’yla ilgili kaygılarının arttığını, bu iki ülkede yoğun bakım doluluk oranının yüzde 95’in üzerine çıktığını belirten Kruge, “Avrupa bir kez daha, bu kez ABD ile birlikte pandeminin merkezi haline geldi” dedi ve ekledi:

Her 17 saniyede bir insan ölüyor. Aşı çalışmalarında gelişme var. Tünelin ucunda ışık göründü ama çok zor bir altı ay Avrupa’yı bekliyor.




Önceki Haber
Menemen Belediyesi'ne dönük soruşturma: Aksoy dahil 24 gözaltı
Sonraki Haber
Tüketici güven endeksinde düşüş