Ana SayfaGüncelErdoğan 1930’lardaki depreme gitti: CHP Sözcüsü’nün dedesi sorgulanmalı

Erdoğan 1930’lardaki depreme gitti: CHP Sözcüsü’nün dedesi sorgulanmalı

HABER MERKEZİ – İzmir depremi üzerinden ana muhalefet tarafından partisine yapılan eleştirilere yanıt veren Erdoğan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın dedesinden bahsetti. Erdoğan, “Erzincan depreminde CHP sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı’ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler” diyerek bunun sorgulanması gerektiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

İzmir’de meydana gelen ve 114 yurttaşın yaşamını yitirdiği depreme konuşmasında geniş yer ayıran Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

‘Bilmediğin iş hakkında neden konuşursun?’ 

Erdoğan, CHP Lideri’nin deprem bölgesine yaptığı ziyaretteki açıklamasına tepki göstererek, “Yaşanan her felaket bir derstir. Ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat, oraya yaptığı turistik ziyarette, ‘5 gün oldu, enkaz hala kaldırılmadı’ diyor. Bilmediğin iş hakkında neden konuşursun? Sus da adam sansınlar. İzmir milletvekilisin. Düşünebiliyor musun? Şöyle bir uğrayıp dönüyorsun. Başından sonuna kadar kalman lazım. O ilin vekilisin yahu. Bunu da yapmayıp orada hayatını her şeyini feda etmeye hazır olan bakan arkadaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız hakkında ileri geri konuşuyorsunuz” dedi.

1930’lara gitti

Türkiye’nin deprem geçmişini hatırlatan Erdoğan, 1939 yılında yaşanan Erzincan depremi üzerinden CHP ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a şöyle yüklendi:

Erzincan depreminde CHP sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı’ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler. Kalkıp da geriye bakıp neler olmuş bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, kalkıyor bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde aktif vakalar 12,5 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.