Ana SayfaEkonomiErdoğan: Ekonomide dünyanın ilk 10’una girmeyi başaracağız

Erdoğan: Ekonomide dünyanın ilk 10’una girmeyi başaracağız

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetimindeki değişim ve damadı Albayrak’ın istifasını kabul etmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada “Ekonomide dünyanın ilk 10’una girmeyi başaracağız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde konuştu.

“Gazi’nin tavsiyesine uygun şekilde ilim ve akıl yolundan giderek hatırasını yaşatmak yerine onu dogmalaştırmak suretiyle mirasının içini boşaltmaya çalışanları milletimizin takdirine havale ediyoruz” diyen Erdoğan, sözlerinin devamında Türkiye ekonomisine değindi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarını objektif kriterlere göre vermediğini savunan Erdoğan, “Türkiye’yi faiz, kur, enflasyonla modern kapitülasyonlara mahkum etmeye çalışanlara karşı mücadele ediyoruz” diye belirtti.

Erdoğan, “Israrla ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu anlamak için çok derin teknik analizlere gerek yoktur” dedi ve ekledi:

Ekonomide dünyanın ilk 10’una girmeyi başaracağız. Bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e en büyük armağan olacağına inanıyorum.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu açıklamaları, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesi sonrası geldi.

Albayrak’ın istifasının kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atanmıştı.

  Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kader Ortakaya’nın ölümünde ATK’ye rağmen askerlerin ifadesi alınmadı
Sonraki Haber
'Hudut Komutanı tutuklandı' haberini yapan Kanbal'a soruşturma