Ana SayfaGüncelErdoğan: Yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz

Erdoğan: Yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘yeni reform ve atılımlar’ için hazırlıklar yaptıklarını belirterek, “Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 18. MÜSİAD EXPO Fuarı’nda konuştu.

Corona virüsü salgınıyla mücadele konusunda gereken her şeyi yaptıklarını savunan Erdoğan, “Bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz” dedi.

Son dönemdeki ‘reform söylemleri’ne bir yenisini ekleyen Erdoğan, “Yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor” dedi ve ekledi:

Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz. Ekonomi ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Asıl hedefimiz enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmektir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir bunu böyle bilelim. Ülkemizi bu kronik sancıdan kurtaracağız. Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız.

“Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yatırımcının güvenini kazanmak için her türlü adımı atacağız, bunun için gerekeni yapacağız. Yatırım yapan herkesin yanında yer alacağız. Yeni dönemde işbirliğine dayalı bir çalışma yöntemini hayata geçireceğiz.




Önceki Haber
'Çocuk hakları ihlallerinin sorumlusu Türkiye Devleti'dir'
Sonraki Haber
Badiou’nun "Petrograd’dan Şanghay'a" kitabı ilk kez Türkçede