Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Arınç’a ‘Devran’ tepkisi

Erdoğan’dan Arınç’a ‘Devran’ tepkisi

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arınç’ın sözlerini kast ederek “Hapistekileri ödüllendirecek değiliz” dedi ve Demirtaş’ın yazdığı kitabın okunmasının tavsiye edilmesinden rencide olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca, “Bu ülkede Kürt sorunu yoktur” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’de Kürt sorununun olmadığı iddiasında bulundu.

Erdoğan, “Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Daha önceki konuşmamda ‘böyle bir sorun varsa ben bunu çözeceğim’ dedim ve bu sorunu çözdük” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrılan AKP’li Bülent Arınç’ın sözlerini kast ederek “Hapistekileri ödüllendirecek değiliz” dedi.

Hakkında kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı bulunmamasına rağmen 4 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Devran‘ın Arınç tarafından önerilmesine ilişkin ise “Teröristlerden birinin yazdığı kitabın okunmasının tavsiye edilmesi beni rencide etmiştir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Güneydoğu’da çukurları açan kimlerdi? Biz de kayyumlarla buraları düzenledik. Artık bambaşka bir Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt var. Biz barış için geldik” dedi.

Diğer yandan Erdoğan “Ekonomide yeni bir yatırım, üretim, ihracat, istihdam seferberliği başlatıyoruz” derken, “bütçe görüşmelerinin ardından bu doğrultuda kapsamlı reformları birer birer hayata geçireceklerini ve yatırım ikliminin ayrılmaz parçası olan hukuk reformlarını da hızlandırdıklarını” söyledi.

Erdoğan “Geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaştığımız yargı reformu strateji belgesinde yer alan hususlarla ilgili 3 yargı reformu paketi Meclis’imiz tarafından kabul edildi. Hazırlıkları süren diğer reformları da paketler halinde Meclis gündemine taşıyacağız. İnsan hakları eylem planına da en kısa sürede son halini vereceğiz” diye belirtti.

Ayrıca “Türkiye’nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük reformun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş olduğunu” savundu.

Arınç’ı istifaya götüren süreç

AKP’li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 3 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunu, katıldığı bir canlı yayında eleştirmişti.

Yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Arınç, Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı ‘Devran’ kitabına ilişkin, “Devran kitabını okudum, belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir” yorumunu yapmıştı.

Ayrıca Arınç, “Çözüm sürecinde bazı isimlerin tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da tahliyesi sağlanabilir. Mahkemeler, yargıçlar özgürlükçü düşünürler” demişti.

Arınç, Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin ise “Ey hakim ve savcılar; Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım” çıkışı yapmıştı.

Bülent Arınç’ın çıkışına ilişkin yorum yapan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” demişti.

Erdoğan ayrıca, Arınç’ın ismini vermeden “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz” diyerek eleştirmişti.

Bu gelişmeler üzerine Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrıldığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metal işçileri yeniden Ankara yolunda: 'Bu gelen işçinin ayak sesleri'
Sonraki Haber
Cinsel saldırı faili Hasan Bilgili yine tutuklanmadı