Ana SayfaGüncelGökkan 83 kez gözaltına alındı: Aynı anda 5 yerde ‘örgüt üyesi’

Gökkan 83 kez gözaltına alındı: Aynı anda 5 yerde ‘örgüt üyesi’

HABER MERKEZİ – Mardin’de açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, bugüne kadar toplam 83 kez gözaltına alındı. Hakkında 200’e yakın soruşturma bulunan Gökkan, her seferinde farklı şehirlerde ‘örgüt üyesi’ olmak iddiasıyla yargılanıyor.

Mardin’de yürütülen bir soruşturma kapsamında 30 Ekim günü Diyarbakır’da gözaltına alınan Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi/TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın ömrü gözaltı ve tutuklamalarla geçti.

Bugüne kadar 83 defa gözaltına alınan Gökkan, şimdi de 2014 yılına ait bir soruşturma kapsamında 13 kişiyle birlikte gözaltında tutuluyor.

Son 5 yılda hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla 5 ayrı soruşturma bulunan Gökkan’ın, Nusaybin Belediye Başkanı olduğu döneme ait ise 200 soruşturma dosyası var.

Gökkan’ın ikisi Mardin’de, diğerleri Antep ve Diyarbakır’da açılan dosyaları, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından birleştirildi.

‘Aynı anda farklı yerlerde örgüt üyesi olunmaz’

5 yılda aynı suçlamadan 5 ayrı soruşturmanın açılmasının hukuki olmadığını ifade eden avukat Muharrem Şahin, Gökkan hakkında yürütülen soruşturmalar için şunları söyledi:

Bir insan 5 yılda aynı anda farklı yerlerde örgüt üyesi olamaz. Antep, Diyarbakır ve Mardin’de aynı gerekçeler ile açılan soruşturmalar mahkemeler tarafından da normal karşılanmadığı için birleştirildi. Dört dosya Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleşti. Son gözaltı ile açılan soruşturmanın da biz ileriki zamanlarda bu dosyalar ile birleşeceğini düşünüyoruz. Aynı suçlamalar ile bu kadar dosya açılması hukuki ve kabul edilebilir bir durum değil. Bunların yanı sıra Ayşe Gökkan’ın Nusaybin Belediye Başkanı olduğu döneme ait 100’den fazla dosyası da bulunuyor. Açılan soruşturmaların hukuki bir yanı yok.

2017’de tutuklanmıştı

Bugüne kadar birçok siyasi faaliyette yer alan ve TJA’nın son kongresinde Dönem Sözcüsü seçilen Gökkan, 2017’de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Gökkan 6 ay sonra çıkarıldığı duruşmada tahliye edilmişti.


JinNews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Robert Fisk hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Servet Turgut ve Osman Şiban 100’den fazla asker tarafından linç edilmiş