Ana SayfaEkonomiGözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi

Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi

HABER MERKEZİ – Dikkatler Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’ndan bugün çıkacak faiz kararında. Karar öncesi döviz kurları tüm hafta boyunca olduğu gibi güne sakin bir başlangıç yaptı.

Merkez Bankası, bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından saat 14:00’de faiz kararını açıklayacak.

Ekonomi yönetimindeki değişim ve sonrasında oluşan faiz artışı beklentisiyle birlikte döviz kurları yüzde 10’u aşan değer kayıpları yaşamıştı.

Bu hafta boyunca faiz kararını beklerken 7,70 ve 9,15 seviyelerinde dengelenen dolar/TL ve euro/TL kuru, bu sabaha da aynı düzeyden başladı.

Piyasaların beklentisi, toplantıdan faiz artışı kararının çıkması yönünde. Piyasalarda Merkez Bankası’nın en az 400 baz puan faiz artıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan dün TOBB Ekonomi Şurası’nda konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor” demişti.

Erdoğan, “Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım” diye konuşmuştu.




Önceki Haber
Azra Deniz Okyay imzalı "Hayaletler" Selanik'ten iki ödülle döndü
Sonraki Haber
Cinsiyetçi kalıpları yıktı: Peru'da 9 bin yıl önce silahlarıyla gömülen bir kadın bulundu