Ana SayfaKitapHaliç’ten Van Gölü’ne uzanan bir yolculuk: “Çok Uzak Bir Deniz”

Haliç’ten Van Gölü’ne uzanan bir yolculuk: “Çok Uzak Bir Deniz”

HABER MERKEZİ – Çocuk edebiyatının ödüllü yazarı Şener Şükrü Yiğitler, Haliç’in küçük vapurlarının gerçek öyküsünden yola çıkarak yazdığı romanı “Çok Uzak Bir Deniz”de, her yaştan okurunu Van Gölü’ne davet ediyor.

Şener Şükrü Yiğitler’in son çocuk romanı “Çok Uzak Bir Deniz”, Haliç’ten Van Gölü’ne gönderilen küçük vapurlara bir selam niteliği taşıyor.

Yiğitler, Günışığı Kitaplığı‘ndan çıkan romanını, Haliç’in küçük vapurları Defterdar ve Sütlüce’nin gerçek öyküsünden yola çıkarak yazmış.

Haliç’te ve Boğaziçi’nde hep aynı seferlere çıkmaktan sıkılan, engin denizlerin, hatta okyanusların hayalini kuran Defterdar’ın, İstanbul’dan Van Gölü’ne uzanan umut dolu, sıcacık hikayesini akıcı bir üslupla anlatıyor.

Küçük Haliç vapurlarının, nice mucizeyi ve efsaneyi barındıran eşsiz Van Gölü coğrafyasındaki yeni yaşamını resmediyor; kültürel değerlerimizin yeni kuşaklara aktarımının, belleğin ve vefanın önemini her yaştan okura hatırlatıyor.

Yusuf Tansu Özel tarafından resmedilen romanın konusunun özeti ise şöyle:

Haliç’in sakin suları, İstanbul’un neşeli vapurlarının dostluğuyla hareketlidir. Özellikle de Sütlüce ve Defterdar’ın… Engin denizlere, okyanuslara açılma hayalleri kuran Defterdar, Haliç’in küçük karabalığıdır adeta. Günün birinde, Boğaziçi’nde büyük bir tehlike atlatınca hayatı tamamen değişir. Çok merak ettiği engin sulara gönderileceğini öğrenir ve sevinçten deliye döner. Ancak küçük vapurların deniz diye gönderildiği yer, sularında efsaneler, hatta belki de bir canavar saklı olan Van Gölü’dür…

Şener Şükrü Yiğitler hakkında

1984 yılında Kayseri, İncesu’da doğdu.

2006’da İstanbul Üniversitesi, İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü, 2010’da da aynı üniversitede, Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisansını tamamladı.

2017’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde doktora yaptı.

2014’te, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) Yılın Çocuk Romanı Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen ilk çocuk romanı Resimli Hayal Ansiklopedisi’ni, 2018’de devam kitabı Palyaçolar Giremez izledi.

Halen Bitlis Eren Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde araştırma görevlisi doktor olarak çalışan Yiğitler’in yayımlanmış çevirileri ve öyküleri var.

Yiğitler, eşi ve çocuğuyla birlikte Tatvan’da yaşıyor.


Karınca Kitap Servisi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 53 milyonu aştı
Sonraki Haber
'Azizler'den 'Don’t Look Up'a: 2021’de yayımlanacak Netflix filmleri