Ana SayfaKültür-Sanat“Hegemonya”nın ilk gösterimi 25 Kasım’da çevrimiçi

“Hegemonya”nın ilk gösterimi 25 Kasım’da çevrimiçi

HABER MERKEZİ – Eril şiddeti ve şiddet karşısında kadın tecrübesini ekrana taşıyan Handan Uslu’nun yönettiği “Hegemonya” adlı belgeselin ilk gösterimi 25 Kasım’da çevrimiçi olarak yapılacak.

Kadına şiddete karşı dijital hak bilgilendirme çalışmaları yürüten kadinhaklari.org‘un hazırladığı, Handan Uslu’nun yönettiği “Hegemonya” adlı belgesel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü çevrimiçi yayımlanacak.

Belgeselin ilk gösteriminin tarihi ise 25 Kasım Çarşamba günü. Belgesel, saat 14:15’te platformun YouTube kanalında izleyiciyle buluşacak.

Hayatın farklı noktalarındaki dokuz kadının hikayesinden oluşan Hegemonya, eril şiddeti ve şiddet karşısında kadın tecrübesini ekrana taşıyor.

Kadına şiddetin sistematik olarak toplum, medya ve kurumlar tarafından yaratılmasının irdelendiği belgeselde, şiddetin toplumsal ve politik boyutlarının altı çiziliyor.

Hak mücadelesi ve yaşam savaşında kadını bekleyen hukuki ve psikolojik yolculuğun izini süren belgesel, kadınların iç muhasebeleri, dönüşümleri, ve duygu durumlarındaki ortaklığı anlatırken, hiçbir kadının asla yalnız yürümeyeceğini hatırlatıyor.

Handan Uslu’nun yönetmenliğini yaptığı kısa filmde, Mahinur Aytaç, Ayşe Ece Durmaz, Avukat Gül Erdoğmuş, Nesibe Kırış, İris Mozalar, Merve Namlı, ve Avukat Zeynep Reva tecrübelerini aktarıyor.

Kadın Hakları Dijital Veri Platformu’nun proje sahibi olduğu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İMDAT Derneği’nden temsilcilerin de bulunduğu kısa filme, müzisyen İlay Bal’ın şarkıları eşlik ediyor.




Önceki Haber
Gazeteci Dindar Karataş gözaltına alındı
Sonraki Haber
Ağrı'da mültecileri taşıyan araç devrildi: 17 yaralı