Ana SayfaGüncelİzmir depremi: Can kayıpları 117’ye yükseldi

İzmir depremi: Can kayıpları 117’ye yükseldi

HABER MERKEZİ – 30 Ekim İzmir Depremi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 117’ye yükseldiği açıklandı, yaralılardan biri yoğun bakımda olmak üzere iki kişinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Ege Denizi’nde, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

Depremin büyüklüğü; AFAD tarafından 6.6, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi (USGS) tarafından ise 7 olarak ölçülmüştü.

Depremde İzmir’in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina yıkılmış, 116 kişinin hayatını kaybettiği ve bin 33 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Dün gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapan AFAD, hayatını kaybedenlerin sayısının 117’ye yükseldiğini bildirdi.

Açıklamada, depremden yaralı kurtulan iki kişinin tedavisinin ise sürdüğü kaydedildi: “Yaralanan 1.032 vatandaşımızdan 1.030’u taburcu edilmiş olup 1’i yoğun bakım olmak üzere 2 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.”

İzmir’de yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığı hatırlatılan açıklamada, “enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle devam etmektedir” denildi.

AFAD yaptığı açıklamada, şu uyarılarda da bulundu:

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.

  İzmir depreminde yaşamını yitirenler
  İzmir depreminin öğretemedikleri
  Öldüren deprem değil



Önceki Haber
SPK'den 27 kuruma 'açığa satış' nedeniyle para cezası
Sonraki Haber
Pınar Umay'ı öldüren Erhan Baykan'a ağırlaştırılmış müebbet