Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadını öldürmeye teşebbüs eden saldırgana 13 yıl hapis

Kadını öldürmeye teşebbüs eden saldırgana 13 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Boşandığı Merzuka Altunsöğüt’ü bıçaklayarak öldürmek isteyen Soner Güztepe’ye 13 yıl ceza verildi. Cezada hiçbir indirime gidilmedi.

Şiddet gördüğü için 2012 yılında boşandığı Soner Güztepe tarafından geçen yıl 7 Eylül günü İstanbul’daki bir hastanede bıçaklanarak öldürülmek istenen Merzuka Altunsöğüt ağır biçimde, kızı Cennet Güztepe ise hafif yaralanmıştı.

Saldırı sonrası tutuklanan Soner Güztepe’nin yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Merzuka Altunsöğüt ve kızı Cennet Güztepe ile Mor Dayanışma’dan avukatların katıldığı duruşmada tutuklu sanık da yer aldı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Soner Güztepe hakkında Merzuka Altunsöğüt’ü öldürmeye teşebbüsten 12 yıl, kızı Cennet Göztepe’yi kasten yaralama suçundan 12 ay hapis cezası verildi.

Sanığa herhangi bir indirim uygulanmazken, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

‘İlla ölmem mi gerekiyor?’ demişti

Merzuka Altunsöğüt 2013 yılında da daha boşanma davası sürerken Soner Göztepe’nin bıçaklı saldırısına uğramış, gözaltına alınan saldırgan ise adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Geçen yıl hastanede ikinci kez saldırıya uğrayan Merzuka Altunsöğüt, şöyle demişti:

Kalbimin hizasından, bir de karnımdan bıçak darbesi aldım. 2013 yılında tekrar yaşamıştım bunu. O zaman da hep öldürücü noktalardan yapmaya çalıştı. Gözaltına alındı o dönemden sonra serbest kaldı. Artık yeter. Şu anda bile bu adamın ev hapsi var. 2012’den bu yana kadar benim belki savcılıkta 50 tane dosyam var. Her kapıya gelişinde şikayette bulundum. Her iş yerime geldiğinde şikayetçi oldum fakat hiç birinin sonucunu alamadım. Ev hapsi var, ev hapsi saatlerinde dışarıda beni öldürmeye kalkıyor. Savcı bunu neye dayanarak serbest bırakıyor? İlla benim ölmem mi gerekiyor? Lütfen sessiz kalmayın. Her yere müracaat edin. Bu insanlar elini kolunu sallayarak gezmesinler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlara cinsel tacizde bulunan erkekten 'savunma': Siz de istiyorsunuz sandım
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.