Ana SayfaGüncelKadınlar 25 Kasım’da Kadıköy’de buluşacak

Kadınlar 25 Kasım’da Kadıköy’de buluşacak

HABER MERKEZİ – 25 Kasım Kasım Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde saat 19.30’da Kadıköy’de eylem yapacaklarını açıkladı.

Çok sayıda kadın örgütünün içerisinde yer aldığı 25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kadınlar olarak dünyanın dört bir yanında olduklarını belirten platform, büyük bedellerle hakları, hayatları ve kazanımları için mücadele ettiklerini vurguladı.

Dünyada yükselen kadın mücadelesinin sınırları aştığını belirten platform, “Mirabel kardeşlerin yükselttiği mücadeleyi örüyor, özgür ve eşit bir yaşam için sesimizi yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkek şiddetinin katlanarak devam ettiği belirtilen açıklamada, “Erkek iktidar, pandemide kadın düşmanlığının, LGBTİ+ fobinin ve erkek egemenliğinin her türlü maskesini takarak kadınlara saldırmayı sürdürüyor. İktidarlar kadın katliamlarını, nefret suçlarını değil onu engelleyecek kazanımlarımızı ve mücadelemizi hedef alıyor” denildi.

Kadınların tüm saldırılara karşı isyanı büyüttüğünü belirten platform açıklamasında, “25 Kasım günü direnişimizin maskelerini takarak, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve katledilen tüm kadınlar için, birbirimiz için Kadıköy’deyiz” ifadelerini kullandı.

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım’da saat 19.30’da Kadıköy’de eylem yapacağını da duyurdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antep'te Rojbin Avcıl şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.