Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadir Şeker’e verilen hapis cezasına savcılıktan itiraz

Kadir Şeker’e verilen hapis cezasına savcılıktan itiraz

HABER MERKEZİ – Kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken öldürdüğü için 12 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker’e verilen hapis cezasına Konya Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu.

Konya’da Özgür Duran isimli erkek, 5 Şubat’ta birlikte olduğu kadını parkta darp ederken, Kadir Şeker tarafından engellenmek istenmişti.

Bu esnada çıkan arbedede kendini korumak isterken Duran’ın ölümüne sebep olan ancak ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Şeker’in yargılandığı davada savcı mütalaasını geçtiğimiz duruşmada açıklamıştı.

Savcı, sanığın “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Mütalaada, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanması istenmişti.

Bugünkü duruşmada Şeker hakkındaki kararını açıklayan Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, “kasten öldürme” suçundan önce müebbet hapis ardından ‘tahrik’ indirimi ile 15 yıl hapis cezası verdi.

Şeker’e ‘iyi hal’ indirimi de yapılarak cezası 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Dilekçede karar değerlendirmesine ilişkin bir Yargıtay kararı örnek gösterildi, Şeker’e ilişkin kararda cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığına dikkati çekildi.

Savcılık talebinde; “Alkollü Özgür Duran’ın, yanlarına gelen Kadir Şeker’e küfür etmesi, yanlarından ayrıldıktan sonra da maktulün Şeker’e küfür etmeye devam etmesi, ‘seni bulacağım’ dedikten sonra, Şeker’in ‘bulamazsın’ demesi üzerine, alkollü olan maktul Duran’ın, Şeker’in üzerine giderek yumruk ve tekmeyle vurması, iki eliyle sanık Şeker’in boğazını sıkması, Şeker’in nefes almakta zorlandığını beyan etmesi…” itiraz gerekçeleri arasında gösterildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayyum yönetimindeki Mardin'de yolsuzluk operasyonu: MARSU Genel Müdürü'ne tutuklama
Sonraki Haber
Libya açıklarında mülteci gemisi battı: En az 74 kişi hayatını kaybetti