Ana SayfaGüncelKayyum yönetimindeki Mardin’de yolsuzluk operasyonu: MARSU Genel Müdürü’ne tutuklama

Kayyum yönetimindeki Mardin’de yolsuzluk operasyonu: MARSU Genel Müdürü’ne tutuklama

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen yolsuzluk soruşturmasında MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da belediye kayyum olarak atanan dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman, 9 Haziran’da yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanmış, yani merkeze çekilmişti.

Yaman’ın yerine kente vali olarak atanan Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum olarak görevlendirilmişti.

Demirtaş’ın kayyum olarak atanmasının ardından belediyede devam eden müfettiş incelemesi kapsamında birçok üst düzey yönetici rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri gerekçelerle görevden alınmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında belediyenin iştiraki olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) önceki kayyum Mustafa Yaman dönemine ilişkin ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile dün (11 Kasım) operasyon yapılmış ve 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan adliyeye sevk edilen 16 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen “zimmet”, “yolsuzluk” ve “ihalelere fesat karıştırma” suçlamalarından tutuklandı.

  Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde üç daire başkanı daha görevden alındı
  Mardin Belediyesi'nde usulsüzlük: Üst düzey yöneticilere suç duyurusu
  Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınanların sayısı 14'e yükseldi
  Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu
  Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: Altı kişi tutuklandı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cizre’de gözaltına alınan 12 kişi serbest
Sonraki Haber
Kadir Şeker'e verilen hapis cezasına savcılıktan itiraz