Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Devlet kriziyle karşı karşıyayız

Kılıçdaroğlu: Devlet kriziyle karşı karşıyayız

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak’ın istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu şekilde istifa Cumhuriyet tarihimizde ilk. Devlet kriziyle karşı karşıyayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa kararını değerlendirdi.

Albayrak’ın Instagram üzerinden yayımladığı istifa mektubunun Cumhuriyet tarihinde ilk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Devlet kriziyle karşı karşıyayız, istifa eden hangi gerekçeyle istifa ettiğini söylemiyor. İstifayla ilgili bir açıklama da yapılmıyor” dedi.

Türkiye’nin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu ve bunun nasıl çözüleceğini, 2018 yılı Mayıs ayında İstanbul’da düzenlediği toplantıda 13 madde halinde aktardığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Herhangi bir eleştiride de bulunmadım” diye konuştu.

2020’nin Mayıs ayında ise olayın krizden çıkıp buhrana dönüştüğünü savunan Kılıçdaroğlu, yine hiçbir eleştiri yapmadan çözüm önerilerini sıraladığını kaydetti.

Bu önerilerin dikkate alınmadığı gibi kendilerinin niye öneride bulunduğunun sorgulandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı 2015’te yaptığı bir açıklamada ‘benim derdim bir A.Ş. nasıl yönetiliyorsa Türkiye öyle yönetilmelidir’ demişti. Sormak istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti bir A.Ş.’midir? Bir aile şirketi tarafından mı yönetiliyor?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Berat Bey istifa etmiş, niye istifa etti? Neden sorumluluğu yok, onu da Sayın Erdoğan söylüyor. ‘Ekonominin sorumlusu benim’ diyor. Şu anda devletin başında o var. Eğer bir kriz varsa, krizi yönetmesi gerekenler krizi yönetemiyorlar. Basit bir krizi yönetemeyenler devleti yönetiyorlar, akıl alacak şey değil” diye belirtti.

Türkiye’nin yönetilemediğini savunan CHP lideri, “Üzülüyorum, siyaset ve ekonomi açısından üzülüyorum, insanlarımız ve gelecek açısından üzülüyorum. Bunları aşmak zorundayız, birlikte aşacağız. Bu ülkeye, huzur, demokrasi gelene kadar mücadelemizi yapacağız” şeklinde konuştu.

Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Merkez Bankası bağımsız bir kurum değil ki. Bir aile şirketinde liyakata bakmadan istediğiniz kişiyi görevlendirirsiniz. Biz ıslarla devlet yönetiminde, liyakat ve birikimin esas olduğunu söylüyoruz. Merkez Bankası’nın başına politikacı getirirseniz itibarı olmaz. Yeni başkan, bankacılık konusunda ne yapmış bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla ATM’den para çeker, havale gönderir, bankacılıkla ilişkisi budur. Merkez Bankası gibi uluslararası saygınlığı olan bir kuruma, işi iyi bilen, dünyada ve Türkiye’de bilinen, bu işten anlayan birisini getirmeniz gerekiyor.

  Babacan: Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dün gece iflasını açıkladı
  HDP'den Erdoğan'a istifa çağrısı: Tek yol derhal seçim

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Babacan: Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dün gece iflasını açıkladı
Sonraki Haber
Albayrak'ın istifasına ilişkin hükümetten ilk açıklama