Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Albayrak’a: Ne oldu da at izi it izine karıştı?

Kılıçdaroğlu’ndan Albayrak’a: Ne oldu da at izi it izine karıştı?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak’ın istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Asıl sorumlu bu işin tepesinde olan insandır. Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız” dedi ve Albayrak’ın açıklamasına da değinerek “Ne oldu da at izi it izine karıştı?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Berat Albayrak’ı en çok eleştirenlerden birisi de benim. Hazine’den sorumlu, ülke felaket durumda, kasa tamtakır ama ortalıkta pembe tabloyla kamuoyuna sunuş yapılıyor. Bu doğru değildi. Gerçekleri milletin bilmesi gerekiyordu” dedi.

“Berat Albayrak gerçekten istifa etti mi, etmedi mi? Uzun süren bir sessizlik, Saray’da sessizlik… Ona bütün değerlerini yitirip destek veren MHP’de de büyük bir suskunluk” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Albayrak ‘Ben istifa ettim’ diyor. 17 saat geçmesine rağmen 1780 radyo ve televizyondan sadece beşi istifa haberini veriyor. Şu medyanın geldiği hale bakar mısınız? Medyanın havuz olduğunu ispatladılar. Damat, istifa etti; havuz medyasında tık yok. 27 saat sonra istifa dolayısıyla ancak bir açıklama yapılabildi. Eğer bir ülkeyi anonim şirket gibi yönetmeye kalkarsınız, sonuç budur arkadaşlar.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Asıl sorumlu bu işin tepesinde olan insandır. Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız” dedi ve ekledi: “Ama daha önce de söyledim veziri verip şahı kurtaramazsınız.”

Kılıçdaroğlu, istifa kararını haberleştirmeyen medyaya yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Kayınpederle damat ülkeyi yönetiyor. Aralarında kavga çıkmış kimse korkusundan tek kelime edemiyor, yazamıyor. Siz gazeteci misiniz Allah aşkına? Kalemini satan, eleştiri hakkını satandan gazeteci olur mu?

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca, “Berat Bey’in yaptığı açıklama da ilginç ‘at izi it izine karıştı’ diyor. Yıllardır bakanlık yapıyorsun, yanında kayınpederin. Öve öve bitiremiyordun. Sormak gerekiyor, ne oldu da at izi it izine karıştı?” diye konuştu.




Önceki Haber
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı
Sonraki Haber
Birlikte olduğu kadını darp eden Sermiyan Midyat hakkında 8 yıla kadar hapis istemi