Ana SayfaGüncelKurkut ailesi: Adalet Kürt’e işlemedi, Kemal bir kez daha katledildi

Kurkut ailesi: Adalet Kürt’e işlemedi, Kemal bir kez daha katledildi

HABER MERKEZİ –  Kemal Kurkut cinayeti davasında sanık polisin, ‘delil yetersizliği’nden beraatine karar verilmesine tepki gösteren Kurkut ailesi “Adaletin Kürt’e işlemediğini bir kez daha gördük. Kemal bir kez daha katledildi” dedi.

Diyarbakır’da katıldığı 2017 yılı Newroz kutlaması sırasında polis Y.Ş.’nin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un ölümüne ilişkin açılan davanın 12’nci duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

“Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istenen sanık polisin, ‘delil yetersizliği’nden beraatine karar verildi.

“Adaletin çubuğu tamamen kırılmış”

Mezopotamya Ajansı’ndan Cahit Özbek’e konuşan Kurkut’un ailesi, karara tepki göstererek Kemal’in bir kez daha katledildiğini söyledi.

Ağabey Cihan Kurkut, duruşmayı “adaletin tamamen bittiği an” olarak nitelendirdi ve ekledi:

Bana göre artık ülkede hiç kimsenin güvenliği yok. Mahkemeye boşuna geldik, çünkü önceden karar verilmişti zaten. Bunların hepsinin hesabı yapılmış. Avukatlarımız bir buçuk saat boyunca konuştu. Ancak sanık polis her şeyi bir dakikaya sığdırarak beraat aldı. Bundan sonraki süreçte farklı bir karar beklemiyoruz. Farklı bir karar için çok ciddi şeylerin olması gerekiyor.

Sanık ‘ben suçlu değilim’ diyor ama suçlu var diyor. Hâkim dönüp de ‘suçluları bulalım’ demiyor. Bu da duruşmanın önceden planlandığı, kurgulandığını gösteriyor. Bundan sonra avukatlarımızla artık ne gerekiyorsa takipçisi olacağız. Bizim amacımız başka Kemallerin bu şekilde öldürülüp cezasız kalmamasıdır.

Polis ceza alsa dahi Kemal’i geri getiremeyiz. Ama başka Kemallerin aynı akıbete uğramaması için ceza verilebilirdi. Hakimin sadece vicdanına kalmış olsaydı, yine bir ceza olurdu ama demek ki adaletin çubuğu tamamen kırılmış. Doğrusu adaletin olmadığı bir ülkedeyiz. Adalet herkes için adalettir. Biz bu duruşmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. En başından beri adil yargılanma olmadı.

“Derdimizi kime, hangi devlete anlatacağız?”

Ağabey Ercan Kurkut ise davada 3 yıldır bir gelişme yaşanmayacağını sürekli dile getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Kürdistan’da binlerce cinayet işlendi. Binlerce faili meçhul cinayet yaşandı. Ama hiçbir cinayet bu kadar net değildi. Bu sefer olacak diyorsunuz, adalet yerini bulacak diyorsunuz, öyle zannediyorsunuz. Ama ta olayın ilk anında polislerin görüntülere el koymaya çalışması, valiliğin açıklaması, bizim adalete olan inancımızı tamamen bitirdi.

Bu kararı ben en azından bekliyordum. Kendimizi de buna hazırlamaya çalıştık ama hazır değilmişiz. Karardan sonra her birimiz ayrı yerlerdeyiz. Annem, ben, diğerleri, odanın içine sığamıyoruz. Çok üzgünüz. Yanılmak istedik ama olmadı. Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz. Kime ne diyeceğiz? Derdimizi kime, hangi devlete anlatacağız? Çaresiziz.

“Kemal bir kez daha katledildi”

Verilen kararın beklendiğini dile getiren ağabey Kurkut, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün her şey netleşti. En azından sonuçlandı. En azından ruhu artık incinmeyecek. En azından bir daha katledilmeyecek. Kemal bir kez daha katledildi. En azından bu açıdan olumlu bakıyoruz. Uyuduğu yerde rahat uyuyacak.

Bugün adalet bir kez daha öldürüldü. En azından Kürdistan’da adaletin Kürt’e işlemediğini bir kez daha gördük. Biz adaletin öldürüldüğünü düşünüyoruz. Adalet katledildi.

  Kemal Kurkut cinayeti davasında sanık polise beraat
  Gazeteci Abdurrahman Gök'e 20 yıla kadar hapis istemi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Konak ve Güngören'e tahliye
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 55 milyonu aştı