Ana SayfaEğitimKürtçenin Hewramî ve Kelhurî lehçelerinde kurs

Kürtçenin Hewramî ve Kelhurî lehçelerinde kurs

HABER MERKEZİ – Kürt Araştırmaları Derneği, bir ilke imza atarak Kürtçenin Hewramî ve Kelhurî lehçelerinde kurs başlatıyor.

Kürt Araştırmaları Derneği (Komeleya Lêkolînên Kurdî), Kürtçenin Hewramî, Kelhurî ve Soranî lehçelerinde kurs başlatıyor.

Çevrimiçi yapılacak (ZOOM üzerinden) derslerin üç ay süreceği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre ilk defa dernek bünyesinde Hewramî ve Kelhurî kurs açtıklarını belirten Kürt Araştırmaları Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, Soranî ve Kelhurî için birer sınıf, Hewramî için ise iki sınıf açacaklarını aktardı.

Kayıtları başlayan kurslara yoğun bir ilginin söz konusu olduğunu ifade eden Subaşı, şu ana kadar 300 kişinin başvurduğunu kaydetti.

Subaşı, “Kısa süre içinde yoğun bir başvuru oldu. Ancak başvuruları kapatmadık, hala kayıtlar devam ediyor. Başvurular daha da artarsa yeni sınıflar da açabiliriz. Kurslarımızı da dört eğitmenle başlattık” diye belirtti.

Açtıkları kurslarla Kürtlerin birbiriyle daha fazla etkileşim içine girmesini ve birbirini tanımalarını hedeflediklerini dile getiren Subaşı, özetle şunları söyledi:

Ayrıca bu diller üzerinde yoğun bir asimilasyon uygulaması var. Kurslarla bu tehlikeye karşı set çekmek istiyoruz. Bu amaçla özel bir ilgi ve alakayla kurs başlatma kararı aldık

Bizler, birbirimizi yeterince tanımıyoruz. Birbirimizi daha iyi tanımak için böyle bir kurs başlattık. Aynı zaman bu diller için burada yeterince çalışmalar olmadı, olmuyor. Bu da belki bu çalışmaların önünün açılması için bir vesile olur.

7 Aralık’ta başlayacak kursun gün ve saatleri ise şu şekilde:

  • Soranî: Pazartesi saat 20.00 ile 22.00 arasında
  • Kelhurî: Perşembe saat 20.00 ile 22.00 arasında
  • Hewramî: Salı ve Cuma günleri saat 20.00 ile 22.00 arasında

Kursa kayıt yapmak isteyenler ŞURADAN başvuruda bulunabilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
35 kiloya düşen hasta tutuklu tahliye edilmiyor
Sonraki Haber
HDP: 13 Kasım'dan bu yana 942 kişi gözaltına alındı