Ana SayfaDünyaMahkeme Trump’ın ‘hile’ iddialarını tanımadı, Biden ‘yarışı kazanacağız’ dedi

Mahkeme Trump’ın ‘hile’ iddialarını tanımadı, Biden ‘yarışı kazanacağız’ dedi

HABER MERKEZİ – ABD başkanlık seçimlerinde oy sayımının tamamlanmasına az bir süre kalırken Joe Biden, “74 milyonun üzerinde oy topladık. Bu yarışı kazanacağız” dedi. Biden’in önde götürdüğü yarışta Trump hala seçimlerde hile yapıldığını öne sürüyor. Ancak Trump’ın bu iddiayla yaptığı oy sayımının durdurulması talebi hiçbir mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçiminde sonuçlar hala netleşmedi.

Demokratların adayı Joe Biden ile mevcut başkan, Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki yarış tüm tartışmalarla birlikte sürüyor.

Seçimi belirleyecek olan 4 eyalette sayım devam ediyor. Pennsylvania, Nevada, Arizona ve Georgia’nın tamamında Joe Biden önde gidiyor.

Son verilere göre aradaki oy farkı Nevada’da 22 bin, Arizona’da ise 29 bin bandında. Pennsylvania’daki oy farkı 28 bin, Georgia’da ise 4 binin biraz üzerinde.

Şu ana kadar Biden’ın yaklaşık 4 bin oy farkla önde gittiği Georgia’da ise oyların yeniden sayılması kararı alındı.

Biden’den ‘kazanacağız’ mesajı

Biden, Pennsylvania’yı ya da diğer üç eyaletten ikisini alması halinde başkanlık için yeterli delege sayısı olan 270’e ulaşacak.

Trump’ın başkan seçilmesi için ise Pennsylvania’yı kazanması şart ancak bunun yanında diğer üç eyaletten de en az ikisini kazanması gerekiyor.

Sayımlar ve tartışmalar sürerken süreci Delaware eyaletinin Wilmington kentindeki evinden takip eden Biden, kentte yaptığı konuşmada, “Rakamlar ortada. Net ve ikna edici bir tablo var karşımızda: Bu yarışı kazanacağız” ifadesini kullandı.

Ülkedeki başkanlık seçimlerinde şimdiye kadar en fazla oy alan başkan adayı olduğunu kaydeden Biden, 74 milyonun üzerinde oy toplayarak, ulusun büyük çoğunluğunun desteğini aldıklarını söyledi.

Öte yandan oy sayımının başında bu yana seçimlerde hile yapıldığını iddia eden Donald Trump’un bu iddiası hiçbir mahkeme tarafından geçerli bulunmadı.

Trump, bazı eyaletlerde postayla gelen oyların “yasadışı” olduğunu iddia ediyor ve oy sayımının durdurulmasını talep ediyor. Ancak şimdiye kadar kanıt sunmadan yaptığı bu talebi hiçbir mahkeme kabul etmedi.


Karınca, BBC, Voice Of America



Önceki Haber
Ankara'da erkek şiddeti: Evli olduğu kadın ile çocuğunu öldürdü
Sonraki Haber
Hurmüz Diril'in kızı: Mevsimler döndü biz hala babamızı arıyoruz