Ana SayfaGüncelMüzisyenlerden sessiz eylem

Müzisyenlerden sessiz eylem

HABER MERKEZİ – Kafe ve restoranlar dahil birçok işyerinin 22.00’den sonra kapatılması kararının mağdur ettiği müzisyenler, sessiz eylem yaparak kararın geri çekilmesini talep etti.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Covid-19 önlemleri kapsamında kafe ve restoranlar dahil tüm işyerleri saat 22.00’den itibaren kapanıyor.

Bu tedbirin en fazla etkilediği kesimlerin başında pandeminin başlangıcından bu yana zor günler geçiren müzisyenler geliyor.

Sahne etkinliklerinin neredeyse hiç yapılmamasına ek olarak mekanların da erkenden kapatılmasının mağdur ettiği müzisyenler birçok kentte enstrümanlarını önlerine koyarak sessizce eylem yaptı.

Yasak kararına karşı iki müzisyen de Ankara’daki Kuğulu Park’ta susma eylemi yaptı.

Yasağın başladığı 22.00’de enstrümanlarını yere bırakan Fatih Izakoğlu ve Ulaş Akyol, “Sanatın saatinin olmadığını, bilimsel dayanağı olmayan kararın geri alınması gerektiğini” belirtti.

İşsizlikle yüz yüze olduklarına dikkat çeken Fatih Izakoğlu, müzisyenliğin meslek olarak görülmediğine işaret etti ve “Aile geçindiriyoruz ama iş bulamıyoruz. Her gün onlarca müzisyen işsiz kalıyor. Buna çözüm bulunması gerek” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde aktif vaka sayısı 14 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.