Ana SayfaEğitimNedeni artçı sarsıntılar: Kuşadası’nda eğitime ara

Nedeni artçı sarsıntılar: Kuşadası’nda eğitime ara

HABER MERKEZİ – Onlarca insanın yaşamını yitirdiği İzmir depreminin ardından yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle Aydın’ın Kuşadası ilçesinde eğitime iki gün ara verildi.

Ege Denizi’nde, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

60’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle Kuşadası ilçesinde eğitime iki gün ara verildiğini bildirdi.

Aksoy, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “İzmir açıklarında olan deprem sonrasında meydana gelen artçı sarsıntılardan en fazla etkilenen Kuşadası ilçemizde eğitime 2 gün (pazartesi ve salı) ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bugün saat 10.05’te Kuşadası Körfezi’nde 4.5 büyüklüğünde de bir artçı sarsıntı kaydedilmişti. AFAD, depremin 7 kilometre derinlikte olduğunu aktarmıştı.

  İzmir depremi: Aramalar sürüyor, can kayıpları artıyor
  İzmir depreminde yaşamını yitirenler

Deprem nedeniyle İzmir kent genelinde de eğitime bir hafta süreyle ara verilmişti.

Bugün İzmir’de incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Okullarımızda uzmanlarımızla hasar tespiti yapıyoruz. Risk gördüğümüz okulumuzda gerekli tedbiri almadan kapılarımızı çocuklarımıza açmayacağız. İncelemelerimizde, daha önce yaptığımız çalışmaların ne denli önemli olduğunu gördük” dedi.

Selçuk, 2 bin 505 okuldan sadece 139’unun çok hafif hasarlı olduğu bilgisini de paylaştı.




Önceki Haber
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi inşaatında yangın
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında can kayıpları 1.2 milyonu aştı