Ana SayfaGüncelPaylan ile Karaismailoğlu arasında ‘hesap verme’ tartışması

Paylan ile Karaismailoğlu arasında ‘hesap verme’ tartışması

HABER MERKEZİ – HDP’li Garo Paylan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Burası hesap verme yeri, hesap sorma yeri değil” sözleriyle çıkıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Adil Karaismailoğlu ile HDP Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan arasında tartışma çıktı.

Bakanlığa dair yapılan sunumda gelecek vizyonunun olmadığı eleştirisinde bulunan Paylan, “Bence sorunlardan birisi, ekolojik bir bakış açınız yok. ‘Yolları yaparım’ diyorsunuz. Fakat o yollar, hangi yollardan geçiyor, hangi derelerden geçiyor, ekolojiyi tarumar mı ediyor? Bu konuda bir bakış açınız yok. Kepçenin içinde 3 bakan gördük. Giresun’da Bakanlığınız yollar yaptı. Bir yol yaparken insanlara konuşmanızı tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ise bu sözleri dolayısıyla tepki gösterdiği Paylan’a “Doğru konuşun” diye çıkıştı.

Bunun üzerine Paylan, “Ben doğru konuşuyorum. Sayın Bakan ben konuşuyorum, siz dinleyeceksiniz. Benim nasıl konuşacağıma siz karışmazsınız, dinleyeceksiniz” diyerek karşılık verdi.

Bakan Karaismailoğlu’nun Paylan’a yönelik “Yalan konuşuyorsun” sözü üzerine tartışma alevlendi.

Paylan, “Yalan diyemezsiniz, haddinizi bilin. Bir atanmış bakan olarak yalan diyemezsiniz. Sen bana sataşamazsın, haddini bil. Giresun’da yol gitti. Artık yok. Oradaki köylülerle konuşmuş olsaydınız, size şunu söylerdi: 10 yılda bir buradan sel gider” ifadelerini kullandı.

Yaşanan tartışma sırasında Paylan ile Karaismailoğlu arasında şu diyaloglar geçti:

  • Paylan: Sayın Bakan neden susmuyorsunuz? Yılda bir kere hesap vereceksiniz. Bir susun da dinleyin. Bir susun ya, ne o el kol hareketleri.
  • Karaismailoğlu: Siz niye Giresun’a gelmiyorsunuz?
  • Paylan: Tamam gidelim beraber. Sayın Bakan sizin orada olmanız gerekirken, siz gitmemişsiniz. Daha ne diyorsunuz. Bu yol yapılırken, eğer ki Ankara’dan değil de Giresun’da kararlar alınmış olsaydı, köylüler buradan 10 yılda bir sel geçer, burada yol yapılmaz derlerdi. Ve o yol yapılmazdı. Ama siz ihaleleri Ankara’dan yapıyorsunuz.
  • Karaismailoğlu: Bölgeden yapıyoruz.
  • Paylan: Ankara’dan 5 tane yandaş müteahhite ihaleleri veriyorsunuz.
  • Karaismailoğlu: Yalan söylüyorsun, yalan söylüyorsun.
  • Paylan: Sayın başkan şu bakana haddini bildir ya! Ne yalan konuşuyorsun diyorsun ya haddin bil ya!
  • Karaismailoğlu: Sen haddini bil!
  • Paylan: 20 tane bakan geldi, hiçbiri senin gibi davranmadı ya! Burası hesap verme yeri hesap sorma yeri değil! Bu nasıl iş ya.
  • Karaismailoğlu: Soramaz! Yalan konuşmayacaksın. Haddini aşma.

Tartışmanın büyümesi üzerine görüşmelere 5 dakika ara verildi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası faizi yüzde 15'e yükseltti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.