Ana SayfaGüncelPerşembe Sineması ‘evde’: “Kuduro’yu Seviyorum”

Perşembe Sineması ‘evde’: “Kuduro’yu Seviyorum”

HABER MERKEZİ – SALT’ın Perşembe Sineması’nın ‘Evde’ gösterimlerinde 19-22 Kasım tarihleri arasında Mário Patrocínio’nun 2014 yapımı belgesel filmi “Kuduro’yu Seviyorum” filmi var. Çevrimiçi gösterilecek film, Angola ritimlerinin buluştuğu bir müzik ve dans türü olan Kuduro hareketinin Angola’da ortaya çıkma nedenleri ve gençler üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Covid-19 pandemisi nedeniyle SALT’ın Perşembe Sineması ‘Evde’ programı çevrimiçi ortama taşınmıştı.

24 Eylül’de başlayan ve 10 hafta boyunca devam edecek ‘Evde’ programı, kent kültürünü dönüştüren deneyimlere odaklanan filmleri bir araya getiriyor.

Programın 19-22 Kasım tarihleri arasında Mário Patrocínio’nun Kuduro’yu Seviyorum (I Love Kuduro, 2014) belgesel filmi gösterilecek.

Film, house ve tekno ile geleneksel Angola ritimlerinin buluştuğu bir müzik ve dans türü olan Kuduro hareketinin Angola’da ortaya çıkma nedenleri ve gençler üzerindeki etkilerini incelerken, sınırları aşan dinamizmini renkli görüntüler eşliğinde aktarıyor.

Belgeselde Kuduro hareketinin tanınmış isimleri de yer alıyor.

Kuduro, iç savaşın son on yılında sokaklardan doğan bir kültür hareketi olarak ortaya çıktı.

Başkent Luanda’nın merkezindeki diskolar ve partilerde hızla adını duyurduktan kısa bir süre sonra ülkedeki bütün şehirlere yayılan ve gündelik hayat esintili sözleriyle Angola popüler kültürünün ayrılmaz parçası hâline Kuduro, gitgide popülerlik kazanarak Afrika’nın dört yanındaki gençlerin beğenisini toplamıştır.

Film, saltonline.org’da çevrim içi olarak izlenebilecek.

Gösterimlerin yalnızca Türkiye’den erişime açık ve ücretsiz olduğu SALT’ın “Evde” gösterimleri 29 Kasım’a kadar devam edecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde aktif vaka sayısı 15 milyonun üzerinde
Sonraki Haber
‘Borç yapılandırması’ yürürlüğe girdi