Ana SayfaToplumsal CinsiyetRosa Kadın Derneği üyesi Barış’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Rosa Kadın Derneği üyesi Barış’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – DTK soruşturması kapsamında hakkında dava açılan Rosa Kadın Derneği üyesi Rojda Barış’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 9 Ekim 2018’de Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Rosa Kadın Derneği üyesi Rojda Barış’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Barış ile avukatları Nurcan Budak, Gözde Engin ve Muhammet Bahri Baltacı hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, Barış’ın “örgüt üyeliği” suçundan cezalandırılmasını, “örgüt propagandası” suçundan ise beraatini talep etti.

Barış’ın avukatları yaptıkları savunmada şunları dile getirdi:

DTK üyeliğine ilişkin olarak müvekkilin onayı bilgisi olmadan isminin varlığı suç olarak değerlendirilmemelidir. Biz müvekkilin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz.

Müvekkile ait twitter hesabına ilişkin örgüt üyeliği suçu açısından cezalandırılması istenmiştir. Bu paylaşımları örgüt üyeliği açısından değerlendirilmemelidir. Telefon dinlenmesi yapılıyor.

Daha sonra Google’da ‘Diyarbakır’da bugün hangi eylemler var’ diye yazılıyor. Karşılarına çıkan eyleme müvekkilin katıldığı iddia edilmişti. Ancak müvekkilin o tarihlerde başka yerde olduğunu biz belirttik.

Çocuk hakları aktivisti olduğunu dile getiren Barış ise bu tür etkinliklere katıldığını ve atılı suç ile bir ilgisinin olmadığını söyleyerek, beraat talebinde bulundu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti Barış’a “örgüt propagandası” suçlamasından beraat,  “örgüt üyeliği” suçlamasından ise  6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Rojda Barış, yargılandığı davanın ilk duruşması sorası tutuklu bulunduğu davadan tahliye edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | İzmir depreminde can kaybı sayısı artıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.