Ana SayfaGüncel‘Roza-İki Nehrin Ülkesi’ belgeselinin yönetmeni Cebe’ye 2 yıl 4 ay hapis

‘Roza-İki Nehrin Ülkesi’ belgeselinin yönetmeni Cebe’ye 2 yıl 4 ay hapis

HABER MERKEZİ – ‘Roza-İki Nehrin Ülkesi’ belgeselinin yönetmeni Kutbettin Cebe’ye ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla açılan davada 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Kuzey Doğu Suriye’de IŞİD’e karşı verilen mücadeleyi konu alan ‘Roza-İki Nehrin Ülkesi’ belgeselinin yönetmeni Kutbettin Cebe hakkında, belgesel gerekçe gösterilerek açılan davada karar çıktı.

Cebe hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada Cebe hazır bulunurken, avukatı Ebru Akkal ise Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı.

Esas hakkındaki savunması sorulan avukat Akkal, “Müvekkilin üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Müvekkil hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca yurt dışı çıkış yasağı kararının kaldırılmasını ve dijital materyallerin iadesini talep ediyoruz” dedi.

Cebe ise suçlamaları reddederek, “Ben belgesel çektim. O dönem İŞİD ile savaş söz konusuydu. Herhangi bir terör örgütünün propagandasını yapmam söz konusu değildir. Belgeselde ben soru sorarım karşı taraf yanıtlar” diyerek, beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme, Cebe’ye 2 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Avukat Akkal, kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını ifade etti.




Önceki Haber
Türkiye'ye temsilci atamayan sosyal medya platformlarına para cezası
Sonraki Haber
İzmir'de Burak Kınıcı boşanma aşamasında olduğu Aycan'ı ağır yaraladı