Ana SayfaDünyaRusya: Türk istihbaratının Karabağ’da olduğunu hissediyoruz

Rusya: Türk istihbaratının Karabağ’da olduğunu hissediyoruz

HABER MERKEZİ – Rus dış istihbarat servisi SVR’nin direktörü Sergey Narışkin, Türk istihbarat teşkilatının Karabağ’da yaşananlara müdahil olduğunu hissettiklerini dile getirdi.

Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan ordularının çatışmaları yer yer devam ederken, bölgede başka güçlerin varlığına ilişkin iddialar gündemden düşmüyor.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Libya ve Suriye’den paralı savaşçıların ve teröristlerin” Azerbaycan saflarında savaşmak üzere bölgeye gönderildiği yönündeki açıklamasının ardından bu kez Rus istihbaratından üst düzey bir isim önemli bir iddiayı öne sürdü.

Sputnik Türkçe servisinin haberine göre Rus dış istihbarat servisi SVR’nin direktörü Sergey Narışkin, Türk istihbarat teşkilatının Karabağ’da yaşananlara müdahil olduğunu hissettiklerini ve buna dair birtakım unsurlar gördüklerini dile getirdi.

Uluslararası Rus haber ajansı Rossiya Segodnya’nın direktörü Dmitriy Kiselev’e röportajında Narışkin, “(Karabağ’da) Türk istihbarat servisinin çalışmalarını hissedebiliyoruz, söz konusu çalışmaların belirli unsurlarını görüyoruz” dedi.

Narışkin, olayın detayına ise girmedi.

Ateşkese rağmen çatışmalar durmadı

Ermenistan ve Azerbaycan arasında statüsü anlaşmazlık konusu olan Karabağ bölgesinde Eylül ayı sonlarında çatışmalar patlak vermişti.

ABD, Rusya ve Fransa’nın öncülük ettiği ülkelerin araya girmesiyle defalarca ateşkes ilan edilmesine rağmen çatışmalar devam ediyor.

İki ülke de karşı tarafı egemenlik haklarına saldırı ve sivilleri hedef almakla suçluyor.

Türkiye ise açıktan Azerbaycan devletine destek veriyor ve hava unsurlarıyla Azeri ordusunun arkasında duruyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Dünya genelinde vaka sayısı 49 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.