Ana SayfaGüncelTTB: Yanlış sağlık politikalarının sorumlusu Bakan Koca

TTB: Yanlış sağlık politikalarının sorumlusu Bakan Koca

HABER MERKEZİ – TTB, Sağlık Bakan Yardımcısı Güven’in görevden alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlık politikalarının asıl sorumluluğunu üstlenmesi gereken kişinin Sağlık Bakanı Koca olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven görevden alınarak yerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın atanmıştı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Güven’in görevden alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bakan yardımcısının görevden alınmasının hükümetin ekonomide olduğu gibi sağlık politikalarında da çöküşünün göstergesi olduğu belirtildi ve eklendi:

Ancak salgınla mücadeledeki, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerindeki kötü gidişin üzeri yalnızca Sağlık Bakan Yardımcısı’nın görevden alınmasıyla örtülemez.

Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Sabahattin Aydın da pandemiye karşı başarısız olmamızın önemli nedenlerinden ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda büyük sorumluluğu olan birisidir.

Yürütülen yanlış sağlık politikalarının sorumluluğunu asıl üstlenmesi gereken Sağlık Bakanı’dır.

Sağlık hizmetlerinin örgütlenmesinde toplum ve tüm sağlık emek örgütlerinin dahil edildiği yeni yapılanmaya gidilmelidir. Salgınla baş etmenin ve toplum sağılığının korunmasının tek yolu budur.

  Sağlık Bakanı Koca'nın yardımcısı görevden alındı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Romanya, gazeteci Nuri Akman'ı Türkiye’ye iade etmeye çalışıyor
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 56 milyonu aştı