Ana SayfaGüncel“Türkiye’de pandeminin ikinci dalgası değil bir tsunami”

“Türkiye’de pandeminin ikinci dalgası değil bir tsunami”

HABER MERKEZİ – Genel Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Tarık Doğan, Türkiye’de yaşananın pandeminin ikinci dalgası değil bir tsunami olduğunu dile getirdi. Doğan, 2-3 hafta ülke çapında tam karantina uygulanması gerektiğini söyledi.

Genel Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) İzmir Şube Başkanı Tarık Doğan, sendikanın Facebook hesabından Corona virüsü salgınının geldiği boyuta ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Doğan, “Türkiye’de yaşananın pandeminin ikinci dalgası değil bir tsunami” yorumunda bulundu.

Acil servislerde ve yoğun bakımlarda oluşan yoğunluğun acilen azaltılması için önlemler alınması gerektiğini kaydeden Doğan, sağlık çalışanları arasında artan Covid-19 vakaları gibi nedenlerle çalışabilir durumda olan iş yükünün azaldığını ve çalışanların iş yükünün arttığını ifade etti.

Hasta sayıları katlanarak artarken, olanaklar kısıtlı kalmış ve mevcut sınırlı olanaklar nedeniyle, bir taraftan iş yükü, diğer taraftan aynı ventilatöre ihtiyaç duyan genç ve yaşlı hasta arasında seçim yapmak zorunda kalmanın yarattığı çaresizlik duygusu altında ezilen sağlık çalışanları, artık vicdanlarından da yaralanmıştır.

“Durum bu kadar vahimken, açıklanan %60 yoğun bakım doluluk oranı hangi ülkede?” sorusunu yönelten Doğan, sorunlara dair çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:

  • Tüm sağlık hizmeti acilen kamulaştırılmalıdır.
  • Pandemiyle mücadelede kamu ve özel sektör ayrımı ortadan kaldırılmalı, topyekün savaşa girilmelidir.
  • Tüm özel hastane çalışanları kamu çalışanı olarak kabul edilmeli ve sisteme dahil edilerek işgücü artırılmalıdır. Daha önceden yaşanmış olan sorunlar ve şikayetler göz önünde bulundurularak, özel hastanelerin gerek yatak gerek sağlık personeli ile bütün halinde ve tam anlamıyla kamu emrine girmesi sağlanmalıdır.
  • Atama bekleyen sağlık çalışanlarının atamaları ivedilikle yapılmalıdır.
  • Sağlık ve gıda sektörleri dışında tüm sektörler acilen durdurulmalı, 2-3 hafta fiili olarak ülke çapında tam karantina uygulanmalıdır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Biden'ın dışişleri bakanlığına Blinken'ı ataması bekleniyor
Sonraki Haber
Nedeni operasyon: Mardin'de dört mahallede sokağa çıkma yasağı