Ana SayfaGüncelTürkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya platformlarına para cezası

Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya platformlarına para cezası

HABER MERKEZİ – BTK, Türkiye’de temsilcilik açmayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok’a 10’ar milyon TL ceza verdi.

Türkiye’ye temsilci atamayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok’un da aralarında bulunduğu sosyal medya platformlarına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 10’ar milyon TL idari para cezası kesildi.

İdari para cezası verilmesini takip eden 30 gün içinde halen yükümlülüğün yerine getirmeyen sağlayıcılar 30 milyon lira daha ceza ödemek zorunda kalacak.

Sonraki aşamalarda da bu sosyal ağ sağlayıcılara reklam yasağı getirilmesi ve yüzde 50 ile 90 oranında bant daraltma, yani yavaşlatma, cezası verilecek.

Kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen yasa kapsamında sosyal medya ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurmaları için verilen süre 2 Kasım’da sona ermişti.

Kararı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, Twitter üzerinden duyurdu.

İfade Özgürlüğü Derneği’nden (İFOD) Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Sayan’ın açıklamasını Twitter üzerinden yapmasını ise ‘ironik’ olarak nitelendirdi.

“İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, 29 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı.

AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen düzenleme kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Düzenleme, Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan dış kaynaklı her sosyal ağ sağlayıcıya Türkiye’de temsilci bulundurma şartı koşuyor.

Bunlara Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformları da dahil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Madencilerin Ankara yürüyüşü yine engellendi: İki gözaltı
Sonraki Haber
'Roza-İki Nehrin Ülkesi' belgeselinin yönetmeni Cebe'ye 2 yıl 4 ay hapis