Ana SayfaToplumsal CinsiyetUzaklaştırma kararı uzatılmadı, ayrıldığı erkek işyerine gelip darp etti

Uzaklaştırma kararı uzatılmadı, ayrıldığı erkek işyerine gelip darp etti

HABER MERKEZİ – Antalya’da yaşayan Anna Orekhova, işyerine gelen ayrıldığı Vehbi isimli erkek tarafından darp edildi. Erkek hakkında verilen uzaklaştırma kararının bir süre önce bittiği, kadının devamı için yaptığı başvurunun ise reddedildiği öğrenildi. Erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini aktaran Orekhova, “71 yaşındaki annem ve 9 aylık kızıma zarar verebilir. Dışarıya çıkmaya korkuyoruz” dedi.

Antalya’da yaşayan Vehbi S. ile ile sevgili olan Rusyalı Anna Orekhova, bir süre önce erkekten ayrıldı.

Kadının yaşadığı sokakta ev tutan erkek, Orekhova’ya psikolojik şiddet uygulamaya başladı.

Hamile olan kadının doğumunun ardından Vehbi S.’nin şiddeti de arttı. Orekhova bunun üzerine erkek hakkında şikayette bulundu.

Vehbi S. hakkında Temmuz ayında 1 aylık uzaklaştırma kararı verildi.

Orekhova, uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından Vehbi S.’den sözlü ve fiili şiddet görmeye devam etti. Avukatı aracılığıyla uzaklaştırma kararının uzatılması için mahkemeye başvuran Orekhova’nın talebi reddedildi.

Vehbi S. 29 Ekim’de, Orekhova’nın kuaför dükkanına giderek kadını şiddete maruz bıraktı. İşyerinin camlarını kıran Vehbi S., cam parçasını eline alarak kadını ölümle tehdit etti.

Erkek, şiddete müdahale etmeye çalışan başka bir kadını da tehdit etti.

Çevrede oturanların geldiğini gören Vehbi S., olay yerinden uzaklaşırken, durumun bildirilmesi üzerine polis geldi. Saldırı anları ise kuaförün güvenlik kameralarına yansıdı.

Yaşadıklarını DHA’ya anlatan Orekhova, “Ayrıldıktan sonra sık sık etrafımda dolaşmaya ve bana şiddet uygulamaya başladı. Temmuz ayının sonunda bir aylık uzaklaştırma kararı çıkarttım. Beni rahat bırakmadı ve tehditlerine devam etti” dedi.

Orekhova, “29 Ekim’de kadınlar adına çok ağır bir olay yaşadım. İş yerime geldi, beni dövdü, salonumun camlarını kırdı. Kırılan camı alıp, öldürmekle tehdit etti. 71 yaşındaki annem ve 9 aylık kızıma zarar verebilir. Dışarıya çıkmaya korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadının avukatı: Can güvenliği açısından endişeliyiz

Orekhova’nın avukatı Şafak Baysal da kadına yönelik artan şiddete vurgu yaparak, “Müvekkilim bu kişi hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştır. Bu sürenin uzatılması için aile mahkemesine başvurduğumuzda, uzaklaştırma süresinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı gerekçesi ile talebimiz reddedildi. Ancak müvekkilim şiddet görmeye devam etmektedir” dedi ve şunları ekledi:

Son olayda, müvekkilimin iş yeri şüpheli tarafından basılmış ve camları kırılmıştır. Şüpheli eline geçirdiği cam parçasını müvekkilimin boğazına dayamıştır. Savcılığın bu konuda girişimde bulunmasını istiyoruz. Müvekkilim Türk vatandaşıdır, burada sadece annesi ve bebeği vardır. Can güvenliği açısından tedirginiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de ilk kez bir trans kadın eyalet senatosuna seçildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.