Ana SayfaGüncelYıldız figürü yüzünden başkan yardımcısı ve kurum müdürüne uzaklaştırma

Yıldız figürü yüzünden başkan yardımcısı ve kurum müdürüne uzaklaştırma

HABER MERKEZİ – İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’deki bir parkta “PKK renkleri kullanıldığı” iddiasıyla soruşturma başlatıp, Belediye Başkan Yardımcısı ile Park ve Bahçeler Müdürü’nü görevden uzaklaştırdı.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçe belediyesi, bir parkta yaptığı yenileme çalışmalarında yıldız figürü kullandığı için yandaş medya ve AKP yanlıları tarafından hedef haline getirildi.

Yıldız figürü ile sarı, kırmızı, yeşil renklerin de kullanıldığı park düzenlemesinde “PKK propagandası” yapıldığı yönünde günlerdir yapılan yayınların ardından İstanbul Valiliği soruşturma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada iddia konusu materyallerin kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Valilik parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu belirtilen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü’nün de görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

Küçükçekmece Belediyesinin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı’nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde “PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikâyet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine”, söz konusu materyallerin Kaymakamlıkça kaldırılması sağlanmıştır.

Küçükçekmece Kaymakamlığının konuya ilişkin 12.11.2020 tarihli yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda;

Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: İki ölü 31 yaralı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.