Ana SayfaGüncel16 yaşındaki Özcan Erbaş’ın asker kurşunuyla ölümü: Kim ne diyor?

16 yaşındaki Özcan Erbaş’ın asker kurşunuyla ölümü: Kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – Hakkari Derecik’te askerlerce açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Özcan Erbaş’ın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan valilik, Özcan’ın ‘havaya yapılan uyarı atışı’ sonucunda öldüğünü iddia ediyor. Erbaş ailesi ise Özcan’ın sırtına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini söylüyor.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Yeşilova mahallesi civarında, dün askerlerce açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Özcan Erbaş hayatını kaybetti.

Erbaş ailesi Özcan’ın sırtından vurulduğunu, Hakkari Valiliği ise havaya açılan ateş sonucu yaşamını yitidiğini savunuyor.

Hakkari Valiliği, “kaçakçı” olarak lanse ettiği 16 yaşındaki Özcan Erbaş’ın ölümüyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

30.11.2020 günü saat 14:30 sularında Derecik İlçesi Yeşilova Mahallesi sınır hattı askeri yasak bölgesindeki mücavir alanda yurt dışından yurt içine kaçakçılık maksadıyla girmeye çalışan şüpheli şahıslara karşı görevli Hudut Birliğimiz tarafından sözlü olarak yapılan ikazlara cevap vermemesi üzerine havaya yapılan uyarı atışı sonucunda bir vatandaşımız yaralanmış olup; Derecik Sahra Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir.

Valilik, olayla ile ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini de belirtti.

Askerlerce açılan ateş sonucu hayatını kaybeden yeğenini yerden kaldıran amcası Sabri Erbaş, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada ise yaşananları şöyle anlattı:

Anadağ’a 3-4 kişi piknik yapmak ve palamut toplamak için gittiler. Oradayken askerler ateş açıyorlar. Mamreşan (Bağlıca) ve Gerdin karakollarından taranıyorlar. Bize haber verildikten sonra yaralanan yeğenimi almaya gittik. Askerlerle de biraz kavga ettik. Yaralıya dokunmamıza izin vermiyorlardı. Yardım bile etmiyorlardı. Ben sırtlayıp yola taşıdım. Sırtına bir kurşun isabet etmişti. Otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdık.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yine bir Kürt genci yine vicdansızca bir infaz” dedi ve ekledi: “Biliyoruz yine cezasızlık zırhı ile korunmaya çalışılacak. Ama biz yüz yıl da geçse hesabını soracağız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kanser hastası tutuklu Rojbin Çetin tedavisi için hastaneye götürülmüyor
Sonraki Haber
Bahçeli: CHP, bir milli güvenlik meselesine dönüştü