Ana SayfaCezaevleri63 yaşındaki hasta tutuklu ‘Corona’ya yakalandı

63 yaşındaki hasta tutuklu ‘Corona’ya yakalandı

HABER MERKEZİ – Maraş Türkoğlu Cezaevi’nde tutuklu bulunan 63 yaşındaki hasta mahpus Nimet Değiş’in Corona virüsü testinin pozitif çıktığını aktaran Sultan Değiş, eşinin sağlık durumuyla sağlıklı bilgi alamadıkları için endişeli.

Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Nimet Değiş’in Corona virüsüne yakalandığı belirtildi.

Yaklaşık 29 yıldır tutuklu bulunan Değiş, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutuklular listesinde yer alıyor.

Mezopotamya Ajansı (MA), 7 Aralık’ta Maraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Değiş’e yapılan Corona virüsü testi pozitif çıktı.

MA’ya konuşan Değiş’in eşi Sultan Değiş, 7 Aralık akşamı hastane yetkilileri tarafından aranarak, eşinin testinin pozitif çıktığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Eşinin geçtiğimiz günlerde guatr rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, daha sonra cezaevinde 14 günlük karantinaya alındığını dile getiren Değiş, şunları söyledi:

Tek başına karantina da kalamıyordu. Rahatsızlığı vardı, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyordu, bu yüzden koğuş arkadaşı Aziz Atlığ’ın yanına refakatçi olarak verildiğini öğrendik. 14 günlük karantinası bitmeden, rahatsızlanması üzerine tekrar hastaneye kaldırıldı. Tedavi için gittiği hastanede Corona testi de yapılıp, yine cezaevine götürmüşler ve tekrardan karantinaya alınmış. 7 Aralık’ta Maraş Devlet Hastanesi’nden bizi aradılar, eşimin test sonuçlarının pozitif çıktığı söylendi ancak eşim bizim yanımızda olmadığını, cezaevinde olduğunu söyledik. Bizi aramalarının sebebi de sistem de bizim numaramız çıkmış olması.

8 Aralık sabahı cezaevini arayıp, eşinin sağlık durumu hakkında bilgi istediğini ancak cezaevi yetkililerin bilgi vermek yerine, test sonuçlarının kendilerine kimin verdiğine dair sorular sorduğunu belirten Değiş, sonuçları hastane yetkililerinden aldıklarını söylemeleri üzerine telefonun yüzlerine kapatıldığı söyledi.

‘Nasıl iyi oluyor anlamıyoruz’

Günde iki kez cezaevini aradıklarını ancak yetkililerin sağlıklı bilgi vermediğini de söyleyen Sultan Değiş, “Durumunun iyi olduğunu söylüyorlar ama onlara güvenimiz yok. Merak ediyoruz, ondan haber almak istiyoruz ve nasıl olduğunu öğrenmek istiyoruz. 63 yaşında yaşlı ve birçok hastalığı var. Nasıl iyi oluyor anlamıyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak yetkililere seslenen Değiş, “Bir buçuk yıl cezası kalmış, hastadır. Serbest bırakın, tüm hasta tutsaklar tahliye edilsin” çağrısında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Dünya genelinde aktif vakalar 20 milyon bandında
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.