Ana SayfaCezaevleri85 yaşındaki hasta tutuklu Kaya tahliye edildi

85 yaşındaki hasta tutuklu Kaya tahliye edildi

HABER MERKEZİ – 85 yaşındaki hasta tutuklu Abdulalim Kaya hakkında, sağlık sorunları nedeni ile cezanın infazının üç ay ertelenmesi kararı verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Taşra İlamat Masası, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan 85 yaşındaki hasta tutuklu Abdulalim Kaya hakkında sağlık sorunları nedeni ile cezanın infazının üç ay ertelenmesi kararı verdi.

Tahliye olan Kaya’nın Bursa Şehir Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiği, sağlık durumunun düzelmeye başladığı öğrenildi.

2008 yılında Siirt’te yapılan bir basın açıklaması sonrasında gözaltına alınan Kaya’ya “örgüt propagandası yapmak” iddiası ile 8 yıl ceza verildi.

20 Eylül 2020 tarihinde Bursa’da prostat ameliyatı geçiren Kaya, henüz tedavisi ve kontrolleri tamamlanmadan ameliyatından 20 gün sonra kaldığı eve baskın yapılarak gözaltına alındı ve onaylanan cezası nedeniyle tutuklandı.

Kaya, 15 Ekim’den bu yana cezaevinde tek kişilik hücrede tutuluyordu.

Sağlık kurulu raporu ile infaz ertelemesi alan Kaya’nın kronik ve ağır seyreden hastalıkları mevcut.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 322’nci haftasında Kaya’nın cezaevinde düzenli beslenemediği için şeker komasına girdiğini ve tüm gün baygın geçirdiğini belirterek, tahliyesini talep etmişti.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Toplam vaka sayısı 82 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.