Ana SayfaCezaevleriAğır hasta tutuklu Turan hastaneye kaldırıldı

Ağır hasta tutuklu Turan hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Boynundan aşağısı felçli olan ağır hasta tutuklu Abdullah Turan, mesanesinden gelen kan nedeniyle hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve boynundan aşağısı felçli olan ağır hasta tutuklu Abdullah Turan, mesanesinden gelen kan nedeniyle Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Adli Tıp Kurumunun (ATK) hakkında verdiği “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen Turan, geçtiğimiz günlerde aynı gece iki defa üst üste fenalaşması üzerine Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Baygınlık geçirdiği, sindirim problemleri yaşadığı ve mesanesinden kan geldiği anlaşılan Turan, hastanede tedavi altına alınmadan tekrardan cezaevine götürülüp karantina koğuşuna konulmuştu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Turan’ın avukatı olan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Hapishaneler Komisyonu üyesi Vedat Ece, müvekkilinin bugün ameliyata alındığını belirtti.

Bu nedenle yanına refakatçi olarak babası Mehmet Zahit Turan’ın gelebileceğinin kendilerine bildirildiğini söyleyen Ece, “Baba Turan bugün İstanbul’a geldi. Ancak cezaevi idaresi bu sefer de arayıp Corona virüsü nedeniyle yanına refakatçın alınamayacağını aktardı. Biz de refakatçi hakkının engellenmesi nedeniyle Bakırköy Metris R Tipi Kapalı Cezaevi Savcılığı’na başvuruda bulunduk” dedi.

Avukat Ece, “Savcılık, hastanenin başhekimliği izniyle müsaade edebileceklerini söyledi. Turan’ın babasıyla birlikte şu an hastaneye gidiyoruz. Turan ise ameliyatta” diye ekledi.

  Ağır hasta tutuklu Turan ‘toplum için risk teşkil ediyor’ denilerek tahliye edilmiyor
  AYM felçli tutuklunun tahliye talebini reddetti

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Trans yağ' gıdadan değil etiketten çıkarılıyor
Sonraki Haber
Kavala: AYM ve yerel mahkemeden hukuka uygun karar bekliyorum