Ana SayfaGüncelAkar: Helikopterden atılmaya dair bilgi, belge ve kayıt yok

Akar: Helikopterden atılmaya dair bilgi, belge ve kayıt yok

HABER MERKEZİ – CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Van Çatak’ta Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterle atılmasına ilişkin sorduğu soruya “bilgi, belge, kayıt yoktur” şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra işkenceye uğrayıp helikopterden atılması sonucu Servet Turgut 30 Eylül’de yaşamını yitirmiş, ağır yaralanan Osman Şiban da ağır yaralanmıştı.

Helikopterden atılmayı haberleştiren Mezopotamya Ajanası (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehbiran Abi ve gazeteci Nazan Sala, 9 Ekim’de çıkarıldıkları mahkemece “devlet aleyhine toplumsal haberleri yapmak” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

“Bilgi, belge, kayıt bulunmamakta”

Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, YouTube kanalından helikopterden atılmaya dair Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın soru önergesine verdiği yanıtı aktardı.

Tanrıkulu, Akar’ın soru önergesine şu yanıtı verdiğini söyledi:

Van Çatak’taki ölüm olayını sordum. Hani gözaltına alınmıştı. Bir yurttaşımız ağır yaralandı biri yaşamını yitirdi. Savunma Bakanı’na sordum. Helikopter Milli Savunma Bakanlığı’nın sorumluluğu altında. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir cümleyle cevap vermiş. ‘Bakanlığımızda buna ilişkin bilgi, belge, kayıt bulunmamaktadır diye.

“Çünkü ölen Kürt”

Tanrıkulu, Akar’ın cevabına ise şu sözlerle tepki gösterdi:

Sadece bir cümleyle yazmış. Sanki orada operasyon yapılmamış, bu Cumhuriyet’in değil o helikopter. Linç girişimine yüzlerce asker katılmamış gibi bir cümle. Bu hükümetin insan haklarına bakışını Milli Savunma Bakan’ı Akar’ın bir cümlesi ortaya koyuyor.

Şunu bile yazamadı, ‘gerekli soruşturma başlatılmıştır. Savcılık tarafından adli, bizim tarafımızdan idari soruşturma başlatılmıştır’ bile diyemedi. Ölen kim Kürtler, 60 yaşında bir yurttaşımız. ‘Soruşturma başlattık’ bile diyemedi. Çünkü ölen Çataklı Kürt yurttaşımız.




Önceki Haber
Hasta tutuklu Barış Annesi Duri Kaygusuz tahliye edilmedi
Sonraki Haber
14 barodan açıklama: Roboski'de adalet sağlanmadan vicdanlar kanamaya devam edecek