Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnne Klein Kadın Ödülü avukat Canan Arın’a

Anne Klein Kadın Ödülü avukat Canan Arın’a

HABER MERKEZİ – Kadın hakları aktivisti avukat Canan Arın, Heinrich Böll Vakfı’nın 2021 Anne Klein Kadın Ödülü’ne layık görüldü. Arın, ödülü 5 Mart’ta Berlin’de düzenlenecek törenle alacak.

Feminist avukat Canan Arın, 2012’den bu yana Heinrich Böll Vakfı tarafından verilen ‘Anne Klein Kadın Ödülü’ne layık görüldü.

Vakıftan yapılan açıklamada, Arın’ın, 40 yılı aşkın süredir kadınların hakları ve kadınların kendi kaderini tayin hakkı için verdiği başarılı mücadeleden dolayı ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Ödül jürisi başkanı Barbara Unmüssig, “Canan Arın ile birlikte binlerce kadın Türkiye’de kadın hakları ve şiddetsiz bir yaşam için mücadele ediyor” dedi.

Arın, ödülü 5 Mart’ta Berlin’de düzenlenecek törende alacak.

Ödüle daha önce 2015’de KAMER’in kurucusu Nebahat Akkoç da layık görülmüştü

Canan Arın hakkında

1942’de Ankara’da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra London School of Economics and Political Science’ta anayasa hukuku üzerine çalıştı.

1976’da Türkiye’ye dönüp yazıhane açtı.

1980’de Türkiye’de başlayan 2. Dalga Kadın Hareketi içinde aktif olarak rol aldı.

1990’da Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 1997’de Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği, 1998’de İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

1994-1997 yılları arasında Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliği Kadına Yönelik Şiddet Uzmanlar Kurulu’nda bulundu.

1995’te Birleşmiş Milletler’in Pekin’de toplanan Dünya Kadın Konferansı’nda, 2000’de Pekin + 5 Birleşmiş Milletler New York toplantısında resmi delegasyonda yer aldı.

2005’te yine Birleşmiş Milletler’deki CEDAW toplantısında hükümet dışı kuruluşlar adına gölge rapor veren grup içinde, 2003-2004 yıllarında Türk Ceza Kanunu Kadın Platformu’nun çekirdek kadrosunda yer aldı.

Arın’ın kadına yönelik şiddet konusunda çok sayıda makalesi bulunuyor.

Anne Klein Ödülü hakkında

Anne Klein- Kadın Ödülü Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin Anna Klein adına verdiği bir ödül.

Klein mücadeleci bir hukukçu ve lezbiyenliğini açıkça sahiplenen bir politikacı, feminist çalışmaların öncüsü, Berlin eyaletinin ilk kadın senatörü.

Ödüle her yıl cinsiyetlerarası demokrasinin gerçekleşmesi için olağanüstü bir performans gösteren kadınlar destekleniyor. Ödülün parasal değeri 10 bin euro.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisi: Can kayıpları 1,6 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.