Ana SayfaÇalışma YaşamıAsgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı sonrası Bakan’dan açıklama

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı sonrası Bakan’dan açıklama

HABER MERKEZİ – Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının ardından açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, komisyonun ikinci ve üçüncü görüşmelerinin, işçi ve sendikalar ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söyledi.

2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında bugün yapıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Selçuk, asgari ücretin kişinin hangi iş kolunda çalıştığına bakılmaksızın tüm iş kollarına bakılarak belirlendiğini belirtti.

Selçuk, “İşçilerimizin, işverenlerimizin ve hükümetimizin temsil edildiği toplam 15 üye tarafından tespit yapılmakta” dedi.

Asgari ücreti; genel ücret seviyesi, üretim tüketim dengesi ve rekabetin belirlediğini ifade eden Selçuk, bunun her ülke için ekonomide belirleyici role sahip olduğunu söyledi.

Komisyon çalışmalarının Aralık ayı boyunca süreceğini belirten Selçuk, “İkinci ve üçüncü görüşmelerimiz, işçi ve sendikalar ev sahipliğinde olacak. Son toplantıda yine bakanlığımızın ev sahipliğinde uzlaşıyla asgari ücretin çıkmasını ümit ediyoruz” dedi.

Asgari ücret ne kadar?

Asgari ücret 2019 yılında net aylık 2.020,90 TL’ydi.

2020 yılı için yüzde 15,04 oranında zam gerçekleşmişti. Böylece asgari ücret 2020’de net olarak 2.324,70 TL olmuştu.

Türk-İş’in araştırmasına göre, Kasım ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 516 lira olarak belirlendi. Yani, Türkiye’de açlık sınırı asgari ücretin üstünde seyrediyor.


  İşçi konfederasyonları: Asgari ücret insan onuruna yaraşır olmalı
  CHP: Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı
  HDP: Asgari ücret 4 bin lira olmalı



Önceki Haber
Diyarbakır Cezaevi'nde tutukluya işkence ve ölüm tehdidi
Sonraki Haber
HDP’li eski vekil Aksoy tahliye edildi