Ana SayfaÇalışma YaşamıAtlasGlobal çalışanlarına polis müdahalesi: Dokuz gözaltı

AtlasGlobal çalışanlarına polis müdahalesi: Dokuz gözaltı

HABER MERKEZİ – Aylardır maaş ve tazminatlarını alamadıkları için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan AtlasGlobal çalışanlarına müdahale eden polis dokuz kişiyi gözaltına alındı.

2019’dan bu yana maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları için ETS Tur Genel Müdürlüğü önünde altı gündür eylem yapan AtlasGlobal çalışanları gözaltına alındı.

Polis, “kamu düzenini bozdukları” gerekçesiyle eyleme müdahale ederek dokuz kişiyi gözaltına aldı.

Atlas Zedeler Adalet Platformu’nun (A.Z.A.P) Twitter üzerinden verdiği bilgiye göre gözaltına alınanların isimleri şöyle:

 

Ne olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu hava yolu şirketi AtlasGlobal 26 Kasım 2019’da ekonomik gerekçelerle uçuşlarını 21 Aralık 2019’a kadar durdurduğunu açıklamıştı.

Seferlerin durdurulmasına gerekçe olarak “İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış” gösterilmişti:

Uçuşlara 21 Aralık 2019’da yeniden başlayan AtlasGlobal, 13 Şubat 2020’de iflas başvurusunda bulunmuştu.

İflastan sonra maaş, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeyen şirket çalışanları, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur önünde 4 Aralık’tan bu yana eylemde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukat Aytaç Ünsal tutuklandı: Babasından 'nereye gidelim' tepkisi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.