Ana SayfaCezaevleriAYM felçli tutuklunun tahliye talebini reddetti

AYM felçli tutuklunun tahliye talebini reddetti

HABER MERKEZİ – Boynundan aşağısı felçli olan ağır hasta tutuklu Abdullah Turan’ın tahliyesi için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru reddedildi.

İstanbul’daki Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan boynundan aşağı felçli ve yatalak Abdullah Turan’ın tahliyesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan başvuru reddedildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre AYM, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen başvuruyu kabul etmedi.

24 Kasım’da fenalaşması üzerine aynı gece iki kez Başakşehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılan, hastanede yapılan rutin muayenenin ardından tedavi altına alınmadan tekrar cezaevine gönderilerek karantina hücresine konulan Turan’ın, tahliye başvurusunun reddedilmesine, “Medikal tedavisinin kurumda uygulandığı, fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulandığı, günlük ve kişisel ihtiyaçların hasta bakım personelleri tarafından yerine getirildiği…” gerekçesi gösterildi.

Gerçekleri yansıtmıyor

AYM’nin gerekçesinin gerçekleri yansıtmadığını, hastanede Corona virüsü salgını nedeniyle yer olmadığı ve bu nedenle tedavisinin yapılmayacağı ifade edildiği için cezaevine geri götürüldüğünü söyleyen avukat Vedat Ece, ayrıca Turan’ın 7 Aralık’ta da fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Ece, Turan’ın aynı şekilde pandemi nedeniyle cezaevine geri götürüldüğünü ve karantina koğuşuna konulduğu bilgisini paylaştı.

Turan’ın son durumunu da AYM’ye bildirdiklerini vurgulayan Ece, ağır hasta tutuklunun durumunun ciddiyetini koruduğunu ve acilen tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batman Barosu'ndan 'Gercüş' açıklaması
Sonraki Haber
Pentagon'un başına YPG’ye ilk kez destek veren Austin geçebilir