Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyrı yaşadığı eşini ve kız kardeşini öldüren Güvener’e müebbet ve 25 yıl hapis

Ayrı yaşadığı eşini ve kız kardeşini öldüren Güvener’e müebbet ve 25 yıl hapis

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 2017’de ayrı yaşadığı eşi Zerrin Demir Güvener ile onun kardeşi Betül Demir’i öldüren Kamil Emre Güvener’e verilen kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından erkek yeniden yargılandı. Mahkeme, eski kararını yineleyerek Güvener’i müebbet hapis ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul’da yaşayan Kamil Emre Güvener isimli erkek 14 Eylül 2017’de evli olduğu ancak 6 aydır ayrı yaşadığı Zerrin Demir Güvener ile onun kardeşi Betül Demir’i öldürüp intihar girişiminde bulunmuştu.

Hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Güvener hakkında mahkeme, 30 Haziran 2018’de müebbet ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak karar, sanığın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek ceza ehliyetine ilişkin rapor alınmaması nedeniyle Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nce 11 Aralık 2019’da bozuldu.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Güvener, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Şikayetçiler Murat Demir ve Melahat Demir’in avukatı ile Aile Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’ndan 30 Eylül 2020’de alınan raporda, sanıkta herhangi bir akıl hastalığı saptanmadığı ve cezai sorumluluğunun tam olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Mütalaada, tabancada sanığın parmak izinin bulunmadığı ve el svaplarında da barut izine rastlanmadığı, ancak şikayetçilerin anlatımlarının birbiriyle örtüşmesi, eşiyle arasında geçimsizlik olduğu ve zaman zaman tartıştıklarının kuşku bulunmadığı, tabancanın sanığa ait olduğunun belirlendiği, parmak izinin bulunmamasının suçu işlemediği anlamına gelmediği belirtilerek “Kasten öldürme” ve “Eşini kasten öldürme” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Ardından söz alan avukat Mustafa Hacıoğlu, mütalaaya katıldıklarını belirterek, sanığın boşanma aşamasında olan eşini ve baldızını öldürdüğünün sabit olduğunu, sanığın olaydan sonra hastaneye kaldırılması ve aradan geçen süre nedeniyle elinde atış artığı çıkmayabileceğinin polis tutanağında da belirtildiğini ifade ederek pişmanlık göstermemesi ve silahla dolaşması nedeniyle en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Aile Bakanlığı avukatı Hatice Boz da, mütalaaya katıldıklarını, herhangi bir indirim uygulanmaması gerektiğini dile getirdi.

Sanık avukatı Ersan Şen ise sanığın lehine olan delillerin dikkate alınmadığını, tabancada parmak izi olmaması, atış artığı da olmamasının sanığın lehine deliller olduğunu, olayın kesin bir şekilde müvekkil tarafından gerçekleştirildiğinin iddia edilmesinin mümkün olmadığını ileri sürerek, beraat talebinde bulundu.

Güvener de beraat ve tahliyesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Güvener’e Zerrin’i ‘kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ardındansa cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkilerini dikkate aldığını belirterek cezada ‘indirim’ uyguladı ve müebbet hapis cezasına düşürdü.

Sanığa Betül Demir’i öldürmek suçundan önce müebbet hapis veren heyet, ‘takdir indirimi’ ile cezayı 25 yıla düşürdü.

“Ruhsatsız silah taşıma” suçundan da 2 yıl 1 ay hapis ve bin lira adli para cezası verilen sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cembeliyê Mîrê Hekkarî û Binevşa Narîn Destanı
Sonraki Haber
Viranşehir Belediyesi eski başkanvekili Burun'a 8 yıl hapis