Ana SayfaGüncelBirleşik Gençlik Meclisi Ankara’da da kuruluşunu ilan etti

Birleşik Gençlik Meclisi Ankara’da da kuruluşunu ilan etti

HABER MERKEZİ – Birleşik Gençlik Meclisi, İstanbul ve İzmir’in ardından Ankara’da da kuruluşunu deklare etti ve gençlere çağrı yaptı.

Birleşik Gençlik Meclisi, İstanbul ve İzmir’de sonra Ankara’da da bir basın toplantısıyla kuruluşunu deklare etti.

HDP Çankaya ilçe binasında yapılan toplantı öncesi salona “Özgürlüğümüz için faşizme karşı birlikte yürüyoruz” pankartı asıldı.

Toplantıda gençlik örgütleri adına konuşan Yelda Öztürk, “Faşizmin tüm araçlarıyla özgürlüklerimizi elimizden almak, özgürlük adına atılan her adımı zorla bastırmak, tüm toplumu yalnızlaştırmak, tecrit etmek için çalıştığı günlerden geçiyoruz” dedi.

“Gençliğin umutsuzluğa mahkum edilmek istendiğini” belirten Öztürk, “egemenler, iktidarını sürdürebilmek için şiddeti ve baskıyı alenileştiriyor, toplumsal öfkenin patlamasına karşı hazırlıklar yapıyor” diye konuştu.

Yelda Öztürk, baskılara karşı dayanışmayı yükseltmenin ve mücadele etmenin artık zorunluluk olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

Bugün imkan ve olanaklarımızla birbirini besleyen ve güçlendiren bir hattın inşasının, omuz omuza yürüttüğümüz birleşik mücadeleyi yükseltmenin bu sorumluluğa yanıt olacağını görerek önümüzdeki dönemde gençliğin birleşik mücadelesini büyütmeyi, imkan ve olanaklar yaratmayı, gençliğin yaşadığı sorunlara karşı birlikte mücadele yürütmeyi önümüze hedef olarak koyuyoruz. Sorunlarımız ortak, kurtuluşumuz da ortak.

Birleşik Gençlik Meclisi’nin “Birlikte Yürüyoruz” sloganıyla ilerleyen günlerde örgütlenme kampanyası başlatacağını da dile getiren Öztürk, sözlerinin devamında şu çağrıda bulundu:

Buradan yaşadığı sorunlar karşısında çaresiz ve yalnız olduğunu düşünen tüm genç arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, yeni bir dünya kurma kavgasını büyütelim, özgürlük mücadelemizi her yere ulaştıralım. ‘Birlikte yürüyoruz’ şiarıyla örgütlediğimiz kampanyamıza katılalım. Gençliğin birlikteliğinden aldığımız güçle yürüyelim! Bizler Birleşik Gençlik Meclisleri bileşenleri olarak İzmir meclisinin kurulduğunu ilan ederek gençleri meclis çatısı altında örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. Çaresiz ve yalnız değiliz! Çözüm harekete geçmekte, çözüm devrime omuz vermekte!

  Birleşik Gençlik Meclisi kuruluşunu deklare etti

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muhammed Karadayı boşanma aşamasında olduğu Esma Nur'u öldürdü
Sonraki Haber
Gazeteci Zeynep Durgut serbest bırakıldı