Ana SayfaGüncelCan kaybı 11’e yükseldi: Antep’teki hastane yangınına soruşturma

Can kaybı 11’e yükseldi: Antep’teki hastane yangınına soruşturma

HABER MERKEZİ – Antep’te özel bir hastanenin Covid-19 yoğun bakım ünitesinde patlama sonucu çıkan yangında 11 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Koca, yangınla ilgili olarak müfettiş görevlendirildiğini söyledi.

Antep’te, dün sabah saat 04.45’te SANKO Üniversitesi’ne bağlı Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde bir patlama yaşandı.

Covid-19 hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım servisinde yaşanan patlama sonucunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Çıkan yangında 10 hastanın yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Ancak DHA, hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerin isimleri ve yaşları şöyle: Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71), Ali Saffet Kanpolat (64), Osman Daşdemir (79), Medine Harman (63) ve Hamo Aslan (72)

Soruşturma sürüyor

Antep’e giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada “Özellikle yoğun bakımda bizim yüksek akımlı oksijen vermek üzere kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz” dedi.

Soruşturma başlatıldığı bilgisi de veren Koca, “Olayla ilgili hem Başsavcılık hem biz Bakanlık olarak anında müfettiş görevlendirmesi yaptık” diye belirtti.

Koca ile birlikte incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de şu açıklamayı yaptı:

Olayla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlatmış ve iki savcıyı görevlendirmiştir. İki savcı süreçle ilgili yakından olayı takip etmektedir. Yedi kişilik bilirkişi heyeti oluşturmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç hızlı titiz şekilde başsavcılık tarafından yerine getirilmektedir. Bu süreçle ilgili bir ihmal herhangi bir konu varsa titiz şekilde araştırılacaktır. Tüm kurumlar gereken neyse yapacaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barzani ailesine dolanan zehirli sarmaşık
Sonraki Haber
Van'da 4.5 büyüklüğünde deprem