Ana SayfaCezaevleriCezaevlerindeki açlık grevleri bir ayı geride bıraktı

Cezaevlerindeki açlık grevleri bir ayı geride bıraktı

HABER MERKEZİ – Siyasi tutukluların “tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 31’inci gününde sürüyor.

Cezaevlerindeki siyasi tutukluların, 27 Kasım itibariyle “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebiyle, kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eyleminde bir ay geride kaldı.

Gruplar halinde beşer gün boyunca sürdürülen açlık grevi 31’inci gününde devam ediyor.

Eyleme, her geçen gün farklı cezaevlerinde bulunan çok sayıda tutuklunun katıldığı bildiriliyor.

Diğer yandan başta hak savunucuları olmak üzere çeşitli kesimlerden tutukluların taleplerinin kabul edilmesi yönünde çağrılar gelmeye devam ediyor.

Tutuklular da aileleri aracılığıyla gönderdikleri mesajlarında, “Taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemiz devam edecek” diyor.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şivekar Ataş, açlık grevi eyleminin 3’üncü grubunda yer alan isimlerden biri.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre ailesiyle önceki gün bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Ataş, “2021 yılında yaşamamızı istiyorsanız açlık grevlerine ses verin” dedi.

“Elbette ölmek istemiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Ataş, ‘tecridin kaldırılması için başlattığımız açlık grevlerine halkımızın ses olmasını istiyoruz’ diye ekledi.

“Bu sessizlik ne zamana kadar sürecek?” diye soran Şivekar Ataş’ın annesi Rabia Ataş da “Geç olmadan, çocuklarımızın cenazeleri cezaevlerinde çıkmadan seslerine ses olmalıyız. Sessiz kalmayalım, seslerine ses olalım” çağrısında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da deprem: Can kaybı yok
Sonraki Haber
Hakkari’de çığ: Bir asker öldü, bir asker kayıp