Ana SayfaDünyaCharlie Hebdo davası: Baş sanıklardan Ali Rıza Polat’a 30 yıl hapis

Charlie Hebdo davası: Baş sanıklardan Ali Rıza Polat’a 30 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Fransa’da Charlie Hebdo’ya dönük saldırıya ilişkin açılan davanın baş sanıklarından olan Türkiye kökenli Fransa vatandaşı Ali Rıza Polat 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa’da yayımlanan mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırıyla ilgili yargılanan 14 sanık hakkındaki karar açıklandı.

Dava kapsamında yargılanan baş sanıklardan Ali Rıza Polat, “terör suçuna ortaklık”tan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılık, Türkiye kökenli Fransa vatandaşı Polat için müebbet hapis talep ediyordu.

Saldırıyı düzenleyen isimlerden Amedy Coulibaly’nin arkadaşı olan 35 yaşındaki Polat, mahkemede saldırı planı hakkında hiçbir bilgisi olmadığını iddia etti.

DW Türkçe’nin haberine göre davanın sanıklarından Türkiye kökenli Belçika vatandaşı Metin Karasular ise ‘suç ağının bir parçası’ olduğu gerekçesiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargılamanın yapıldığı başkent Paris’teki mahkeme, Coulibaly’nin partneri Hayat Boumeddiene’ye de “terör örgütü üyeliği” ve “terörizm finansmanı” suçlarından 30 yıl hapis cezası verdi.

Savcıların “IŞİD prensesi” olarak tanımladığı 32 yaşındaki Boumeddiene, mahkemede gıyabında yargılanan üç sanıktan biriydi. Boumeddiene, Charlie Hebdo’ya dönük saldırının ardından Suriye’ye kaçmıştı.

Davanın baş sanıklarından Mohamed Belhoucine ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gıyabında yargılanan Belhoucine’nin Suriye’de öldüğü tahmin ediliyor.

Diğer sanıklar da en hafifi 4 yıl olmak üzere farklı ağırlıklardaki hapis cezalarına çarptırıldı.

17 kişi öldürülmüştü

Paris’te 7-9 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen saldırılarda önce Muhammed Peygamber karikatürü yayımlanan Charlie Hebdo dergisinin binası hedef alınmıştı.

7 Ocak 2015’te Said ve Cherif Kouachi kardeşlerce düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti.

Amedy Coulibaly ise 8 Ocak’ta Paris’in Montrouge kasabasındaki bir polisi ve Yahudilere ait bir markette rehin aldığı dört kişiyi öldürmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 75 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.