Ana SayfaÇalışma YaşamıCHP’li büyükşehir belediyelerinden asgari ücret kararı

CHP’li büyükşehir belediyelerinden asgari ücret kararı

HABER MERKEZİ – CHP’li İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri 2021’in asgari ücret rakamlarını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısında 2021 yılının asgari ücretinin 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanmasının ardından CHP’li üç belediye de yeni rakamları açıkladı.

İlk açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan gelmişti. Yavaş, iki gün önce 2021’de belediyede asgari ücretin 3 bin 100 lira olacağını duyurmuştu.

Bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından belediyede, iştirak şirketlerinde ve belediyeye bağlı kuruluşlarda uygulanacak asgari ücreti açıkladı.

İmamoğlu, “1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz” bilgisini paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Çalışanlarımıza hayırlı olsun” diyerek belediye ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücretin 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacağını duyurdu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da dün belediye bünyesinde çalışanların 2021 yılı ocak ayından itibaren alacağı ücreti en az 3 bin 100 lira olarak belirlediklerini açıklamıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da 25 Aralık’ta Twitter hesabından benzer bir uygulama olacağını şu sözlerle duyurmuştu: “Açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, belediyemizde çalışan bir işçinin alacağı maaş 3100 liradan az olmayacak. Emekçi kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun.


  Asgari ücret net 2 bin 825 lira oldu

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Güven ve Piroğlu'na destek eylemine katılan üç kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.