Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismar ve şiddet faili erkek serbest, avukata soruşturma

Cinsel istismar ve şiddet faili erkek serbest, avukata soruşturma

HABER MERKEZİ – Aksaray’da evli olduğu kadına şiddet uyguladığı, kadının 14 yaşındaki kızına da cinsel istismarda bulunduğu için hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan Can Emrah isimli erkeğin tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyetine tepki gösteren avukat Çağrı Ayhan Şenel hakkında soruşturma başlatıldı.

Can Emrah S. isimli erkek ile evli olan kadın, kendisine şiddet uygulayan erkeğin, ilk evliliğinden olan kızına da cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek polise şikayette bulundu.

Ardından da ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle kızını da alarak Aksaray’dan başka bir kente taşındı.

Psikolog gözetiminde ifadesi alanın çocuk, annesinin evli olduğu erkeğin kendisine yönelik cinsel istismarda bulunduğunu, annesine de sürekli şiddet uyguladığını anlattı.

İfadesinden sonra serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Can Emrah S. ise istismar ve şiddeti kabul etmedi ve ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianameyi kabul eden Aksaray 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 5 Ocak 2021 tarihine gün verdi.

DHA’nın haberine göre kadının avukatı Çağrı Ayhan Şenel, mahkemeye başvurarak, iddianamenin kabulüyle birlikte fail erkeğin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme ise bu talebi reddetti.

Avukat Şenel, tekrar mahkemeye başvurarak yurt dışına çıktığını iddia ettiği erkeğin yerinin tespiti için tutuklama kararı çıkarılmasını istedi. Mahkeme, bu talebi de kabul etmedi.

Şenel bunun üzerine sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Buradan açık açık ilan ediyorum; Aksaray 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin üyeleri alenen ve bile bile kanuna aykırı davranıyorlar, suç işliyorlar. Bir çocuğun hayatından mesuller ve yarın o çocuğa, onun annesine bir şey olursa bunun sorumlusu ceza mahkemesi heyetidir” ifadelerini kullandı.

Heyet davadan çekildi

Aksaray 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, paylaşım üzerine avukat hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Heyet, ‘yargılamanın hakkaniyet ve adil yargılama ilkesi çerçevesinde yürütülemeyeceğini’ belirterek, davadan çekildi.

Mahkeme, dosyayı ise incelemesi ve bir karara varması için üst mahkeme olan Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Dosyayı inceleyen Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Mahkeme Başkanı olan hakimin çekilme talebinin uygun olduğu, ancak heyetteki diğer iki üyenin çekilme talebinin kabul edilmediğine hükmetti.

Avukata soruşturma açıldı

Öte yandan şikayet üzerine avukat Şenel hakkında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Talimatla savunma vermesi istenilen avukat Şenel, şu açıklamayı yaptı:

Savcılıktan böyle bir tebligatın geldiği söylenildiğinde hemen stajyerimiz aracılığıyla evrakı aldık ancak belgeleri incelediğimizde kendi dilekçelerimiz ve mahkeme ara kararları olduğunu gördük. Hakimin şikayet dilekçesini göremedim, ne ile suçlandığımı da bilmiyorum. İsnat edilen suçu bilmeden beyanlarımı sunmamı istemişler. Ayrıca mahkeme başkanı çekilmişken; taleplerimizi reddeden hakimler görevlerine devam ediyorlar. Biz diğer hakimlerin de tarafsızlığını yitirdiklerini düşünüyoruz. Mahkemenin bir çocuğun mağduriyetini gidermesi gerekirken bunlarla uğraşmasını da açıkçası anlamıyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hazar'ın ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsüne 24 taksitle para cezası
Sonraki Haber
Görevden alınan belediye eşbaşkanı Rojda Nazlıer'e 9 yıl hapis